En rätt trött och svag insats i 40 minuter.
Men efter matchen hade Leksand snott tre poäng i Småland.
Masarnas spets vägde tyngst borta mot Oskarshamn.

Carter Camper målskytt fram till 3-1. / Foto: Suvad Mrkonjic, Bildbyrån

Här följer BVK:s tankar efter tre poäng i Oskarshamn.


Leksands tre bästa

🔹 Kasimir Kaskisuo
Det vore direkt felaktigt att inte plocka med finländaren bland de tre här. I 40 minuter när hans lag inte riktigt gick att känna igen, var det ”Kaz” som höll sitt lag kvar i matchen.

Han gör också en jätteviktig räddning på ett friläge i början av den tredje perioden som vid ett insläppt mål hade kunnat bygga en positiv känsla för Oskarshamn mot tre poäng.

Ett insläppt mål nu på två matcher Kaskisuo vars lag ihop med honom presterat bättre i egen zon över dessa bataljer.

🔹 Max Véronneau
Han fortsätter bara att leverera. Vad kan man mer säga om Max som inte redan är sagt? Superlativen börjar att ta slut. Målet han gör fram till 1-1. Det ser så enkelt men också självklart ut. Han får en chans och han sätter den och nu är Max ett mål ifrån en drömgräns i SHL: 30 kassar.

🔹 Oskar Lang
Det är roligt att kunna konstatera att Langs fina form håller i sig. Han är väldigt delaktig i spelet, ser ut att ha fått nya batterier och är inblandad i 2-1-målet med en assistpoäng.

Ofta när det hände något framåt var antingen första- eller andrakedjan inblandade och vid den andra, med Oskar i spets.

Bubblare: Patrik Norén, Carter Camper, Mikael Ruohomaa.


Matchen i korthet

Niklas Wikegård på C More kallade detta efteråt för en ”fulseger” för Leksand. Helt enkelt en match där man vinner men utan att imponera i spelet. Det är bara att hålla med.

Oskarshamn var det drivande laget i två perioder, men får inte den utdelning man vill ha på sitt spel. Dels för att Leksand är ganska bra på att hålla dem ”på utsidan" och dels för att Kaskisuo stod i vägen när de väl tog sig igenom.

Det var bara en bomb från Dahlström som överlistade målvakten och det räckte inte för att vinna i kväll.

För Leksand hade spetsen som räckte för att vända det här. Har du Max Véronneau i laget kan han gå in och göra skillnad oavsett om det övriga laget spelar bra eller ej.

I den tredje perioden är det två ytterligare vackra mål som tar Leksand fram till 3-1. Detta genom Patrik Norén och Carter Camper.


Bara vackra mål

Så var det faktiskt i kväll.

Mål 1: Camper hittar Véronneau med en p-e-r-f-e-k-t passning som friställer honom. Fri med målvakten lyfter han in kvitteringspucken fram till sitt 29:e mål för säsongen.

Mål 2: Mikael Ruohomaa är stark och vinner puck precis innanför offensiv blålinje. Pucken er till Oskar Lang som slår en knut på Philip Samuelsson innan han ger pucken till Justin Kloos som i sin tur med en direktpass hittar Patrik Norén som bombar in 2-1.

Mål 3: En blixtsnabb omställning där det den här gången är Véronneau som får driva pucken till vänster. Med en nästan lika perfekt macka som den han fick vid sitt mål, hittar han Camper på andra sidan av centrallinjen. Snart har Camper tryckt upp 3-1 i nättaket bakom en chanslös IKO-målvakt.


Oroväckande energibrist?

Jo men visst var det oroväckande att se ett Leksand under de första 40 minuterna som saknade energin och den där rätta viljan i saker. Man låg ett par skär efter i sitt presspel och det skapade en dålig rytm i matchen över hela isen. Det gjorde laget ihåligt och bjöd hemmalirarna på farliga kontringar.

Det var inte så att det var Örebro man mötte heller. Ett ÖHK som brukar boxa ut och göra det svårt. Oskarshamn är ett mer ”öppet lag” – men det är på förutsättningen att man matchar deras arbetsinsats. Och det gjorde inte Leksand.

Det gjorde man inte i den tredje perioden heller även om den var betydligt bättre än de första två. Men så har man spetsen som ska avgöra tajta matcher, vilket den gjorde här.

Och det tar laget med sig. Tre poäng inför Frölunda härnäst.


Matchfakta

Oskarshamn - Leksand 1-3 (0-0, 1-1, 0-2)
Skott: 27-22 (9-6, 8-8, 10-8)
Utv-min: 8-6 (2-2, 0-2, 6-2)
Publik: 2868 (Be-Ge)

Inga mål i första perioden

1-0 (26.13) Dahlström (Quenneville, Lilleberg)
1-1 (38.21) Véronneau (29) (Camper)

1-2 (51.18) Norén (4) (Kloos, Lang)
1-3 (56.14) Camper (10) (Véronneau, Hrivík) PP1