Det blev en poäng till Leksand i toppmötet.
Men framför allt ytterligare ett bevis på vilket topplag man är.

Växjö avgjorde en bra hockeymatch sent i förlängningen.

Heineman och Knuts täcker skott. / Foto: Daniel Eriksson, Bildbyrån

Det vankades toppmöte i SHL i Tegera Arena under lördagen.

Växjö var på besök och publiken på plats bjöds på en bra och underhållande match mellan bra lag.

Första målet kom när Calle Själin skickade i väg en puck från blålinjen och Jon Knuts som stod parkerad framför mål, styrde in pucken i nät.

Kvitteringen kom sent i perioden, när Leksand slarvade i mittzon. Carter Ashton kastade bort en puck, Jonas Ahnelöv hamnade på efterkälken i defensiven och Andrew Calof kunde enkelt sätta 1-1.

Växjö bäst i andra

Det var inget snack om vilket lag som dominerade i mittperioden. Växjö kom ut bra, satte upp ett högre tempo och vann skotten i perioden med 19-8.

Halvvägs in på perioden kom också ledningsmålet. Hardy Häman Aktell sköt och Julius Nättinen prickade enkelt in returen.

Rättvis kvittering

När Leksand låg under mot Luleå i torsdags inför den tredje perioden, sa Björn Hellkvist att Leksand nu skulle gå ut och visa varför man är ett vinnande lag. Den gången vände man och vann med 3-1.

Mot Växjö hade det inte alls varit orättvist sett till spelet i den tredje perioden om Leksand faktiskt hade vänt matchen och tagit tre poäng.

Oskar Langs kvittering kom redan efter tre minuter efter en tilltrasslad situation framför Växjömålet. Efter det var det Leksand som gick för ett segermål, men matchen slutade 2-2 efter 60 minuter.

Nättinen igen

I den efterföljande förlängningen var det till sist Lakers som avgjorde. Det hela såg ut att gå till straffar när Julius Nättinen igen nätade – med 47 sekunder kvar av övertidsperioden.

Växjö vann och fick med sig två poäng hem till Småland. Och som leksing kan man konstatera att man befinner sig på en rätt bra plats sportsligt, när man är lite besviken över ”bara” en poäng mot Växjö.

Ett resultat man hade köpt på förhand under många säsonger tidigare.

Leksands segersvit stannade vid sju raka, men poängen man tog innebär att masarna nu tagit poäng i tio raka matcher. En svit att bygga vidare på.


Matchfakta

Leksand - Växjö 2-3 (1-1, 0-1, 1-0, 0-1)
Skott: 39-46 (14-12, 8-19, 16-12, 1-3)
Utv-min: 2-2 (0-0, 0-0, 2-2, 0-0)

1-0 (06.08) Knuts (1) (Själin, Karlsson)
1-1 (19.43) Calof (Rieder, Lundberg)

1-2 (29.36) Nättinen (Häman Aktell, Persson)

2-2 (43.01) Lang (Forsberg, Caito)

2-3 (64.13) Nättinen (Koivisto)