Leksand nollades i Scandinavium.
Och det var en laginsats där masarna inte förtjänade mer än så.

Leksand nollat i Frölunda. / Foto: Bildbyrån

Här följer BVK:s tankar efter en svag insats i Göteborg.


Tre som får godkänt

🔹 Oskar Lang
Det var två spelare som låg bakom det mesta när Leksand skapade något offensivt. Det var Lang och nästa här nedanför. Oskar kändes pigg och på spelhumör. Inga poäng då inga mål gjordes men hans fina form verkar hålla i sig vilket var roligt att se.

🔹 Max Véronneau
Max stod för en ny bra match. Men hans kedjekamrater hade det tyngre. Camper försökte och gjorde det okej, medan det är tråkigt att konstatera att Hrivík var en av lagets svagare spelare här.

🔹 Lian Bichsel
Schweizaren gör en jättefin match. Han är rejäl i egen zon, säker med pucken vid sina uppspel och fyllde gärna på offensivt. Var nära att stå för en riktigt fint solomål i matchen. En av Leksands klart mest lysande spelare i denna annars svaga laginsats.


Matchen i korthet

Den första perioden var väldigt lik den som vi fick se i Dalarna mellan lagen rätt nyligen. Frölunda tryckte på men fick inte mer utdelning än ett mål. Ett mål som kom i numerärt överläge.

Det var surt för leksingarna att konstatera att Kasimir Kaskisuos ingripande vid 1-0 var ett av hans svagare den här säsongen. Finländaren hinner över, sitter vid stolpen innan avslutet kommer men stänger inte stolpen och det rätt svaga skottet hittar en väg in.

Den andra perioden hinner knappt börja innan 2-0 kommer. Denna gång är det Linus Andersson som kladdar med pucken i offensiv zon. När Alexander Lundqvist sedan faller och Patrik Norén fuskar ett par procent i hemjobbet, spelas Michal Spacek fri och sätter 2-0:an.

I den tredje perioden kom ingen push alls från Leksands håll att göra match av det här. Det var lite som förr, när Leksand var en svag nykomlingen som kom till Göteborg med mössan i hand och hade förlorat på förhand.

Är många matcher på kort tid svaret? Kanske. Uppenbart är att Leksand i en dipp och det ser för varje omgång som går allt jobbigare ut att hitta en väg fram till en plats bland de sex bästa.


Det får helt enkelt räcka så. Det finns inte så mycket mer att säga.

Ny match mot Växjö i morgon, även detta på bortais.