Leksand förlorade med 0-4 i Gävle.
Efteråt var Björn Hellkvist inte nöjd.
– Jag är besviken på vår förstaperiod. Sedan blir det en brant uppförsbacke.

Hellkvist har mycket att fundera kring. / Foto: Bildbyrån

Leksand förlorade mot Brynäs i derbyt.

Energin såg inte riktigt ut att finnas där och efteråt fick huvudtränare Björn Hellkvist summera insatsen i C More.

– Det vilar på lite för få spelare och när de inte levererar blir det så här. Vårt lag utstrålar dåligt självförtroende och är veka. Det är ett derby och vi vet att det kommer bli åka av men är ändå inte med. Jag är besviken på vår förstaperiod. Sedan blir det en brant uppförsbacke, sa han efteråt och konstaterade sedan:

– Mina ledande spelare är inte bra i dag. De skapar lite chanser men sätter inte dit puckarna och är inne på baklängesmål också, så det håller inte.

Hur ska det bli bättre framöver?
– Det finns en hel del att titta på i dag. Både taktiska och tekniska saker på isen. Vi kastar puckar i panik i dag när vi möter ett lag som spelar fysiskt och det är inte alls likt oss. Vi brukar kunna spela oss ur det med fart och hitta tejper och det gör vi inte.

Hellkvist fortsatte:

– Det börjar nedifrån våra backar där det förvisso varit viss omsättning nu. Men vi har krav på alla våra spelare och har du på dig den vita tröjan klarar du av det, det är inte mer än så.

”Bottenlagsbeteende”

Hellkvist menar att i formsvackan man har och med den skadelista man nu besitter, får laget kanske tänka lite annorlunda i framtida matcher och bli lite mer desperata.

– Det vi gjorde i dag var inte tillräckligt bra. Det är bara att se sig i spegeln. Det är bottenlagsbeteende och då får vi värdera saker som vi inte värderat lika högt tidigare. Vi får börja kämpa för varje millimeter på isen och alla lösa puckar.


LÄS MER: Knuts fullföljde inte matchen mot Brynäs