När Leksand mötte Djurgården saknades nio ordinarie spelare.

Dalalaget möter under Frölunda i kväll och då är det ett helt annat lag man har möjlighet att ställa på benen.

– Mattias Ritola är fortfarande dålig men förutom honom är alla friska, säger Björn Hellkvist till HockeyNews.

Sveriges bästa skägg får vänta lite till på första matchen / Foto: Bildbyrån

Det var ett ungt Leksands IF som spelade en svängig och målrik tillställning mot Djurgården i fredags förra veckan när man inledde sin korta försäsong.

Det var den första av tre försäsongsmatcher. Match två och tre spelare man mot Frölunda (i kväll) och Färjestad (fredag) den här veckan innan CHL-motståndare kommer till Tegera Arena nästa helg.

Nio ordinarie spelare saknades totalt mot Djurgården. Många på grund av att man precis kört i spelarna dos två av coronavaccinet.

”Inte riktigt bestämt oss”

När Frölunda väntar i kväll, saknas Johan Fransson (skadad), Carter Camper (ännu hemma i USA) och Mattias Ritola. Men i övrigt är alla redo, bekräftar tränare Björn Hellkvist.

– Mattias Ritola är fortfarande dålig men förutom honom är alla friska. En efter en har alla kommit tillbaka och vi får se hur vi ställer upp laget ikväll. Vi har inte riktigt bestämt oss på alla positioner och ska presentera det för killarna klockan fyra idag, säger han till HockeyNews.

Norrman saknas

Om vi snabbt kikar på motståndarlaget kommer man med en stark trupp. Det är bara norrmannen, Mats Rosseli-Olsen, som inte kommer till då han är i väg på förberedelser inför OS-kvalet med landslaget.

– Resultatmässigt återstår det att se var vi hamnar, men fokus ligger på ett hårt jobb där motståndarna inte får en lugn stund, där det inte finns någonstans för dem att undvika oss utan att vi ständigt är som en vagel i ögat på dem. Jag hoppas också få se att de små förändringarna i försvarsspelet vi gjort resulterar i att vi är tightare och inte släpper på oss lika stora lägen, säger ass-tränaren, Kristofer Näslund.

Pucken släpps klockan 19.00 och matchen går att se både via Expressen och Dalarnas Tidningar som sänder från Lionshov Ishall.


Uppdatering 17.20

Här är laget som Leksand ställer upp med:

28 Kloos - 23 Ruohomaa - 44 Ashton
14 Lang - 9 Zackrisson - 24 Rosén
15 Véronneau - 66 Åman - 29 Heineman
11 Karlsson - 13 Knuts - 12 Forsberg
32 Kandergård

Själin - 8 Caito
Berg - 26 Norén
Lundqvist - 20 Bichsel

31 Kaskisuo
(33 Brage)