Tredje gången gillt.
Då lyckades Leksand försvara hem en seger.

– Vi känner att vi har ganska mycket från förra året som redan kuggar i, säger lagkaptenen Patrik Zackrisson efter 5-3.

Leksand besegrade Färjestad i cupavslutningen. / Foto: Bildbyrån

Det var ett effektivt Leksand som publiken fick se i matchen mot Färjestad under fredagskvällen. Tre mål på åtta skott var resultatet efter 20 minuter.

Jesper Kandergård inledde målskyttet innan Oskar Lang i powerplay satte 2-0 och Max Véronneau fyllde på till 3-1 i samma spelformation.

Het Lindqvist

Dessvärre var detta en match där även Färjestad var bra i sina numerära överlägen. Eller framför allt Michael Lindqvist.

Det var skarpskytten som bombade upp pucken i krysset till till 1-2 och även reducerade till 2-3 i början av mittperioden när han läckert gled igenom ett par passiva vitklädda backar.

Lyckades stänga

Det här var Leksands tredje match under denna korta försäsong.

Under de två tidigare mot Djurgården och Frölunda har man haft ledningen sent, men tappat och förlorat. Mot Färjestad var man in 5-3-ledning efter 40 minuter – och även efter 60.

– Vi gör en ganska bra tredje och stänger ner det hela. Vi känner att vi har ganska mycket från förra året som kuggar i och som vi jobbar vidare på, då får vi lite gratis och kan komma in i det snabbare, säger lagkapten Patrik Zackrisson till Expressen.

"Roligt att vinna"

De två sista målen för Leksand i denna match stod Emil Heineman och Justin Kloos för. Även Leksandstränaren Björn Hellkvist var nöjd – med vissa delar.

– Det är ingen bra hockeymatch de första två perioderna sedan gör vi det bättre i tredje. Det vi inte gjort de tidigare två matcherna och slarvat bort tvåmålsledningar, det gör vi bättre i dag, säger han och fortsätter:

– Det är en skitutvisning vi åker på i slutet och då blir det lite nerver. Men vi lyckas reda ut det och det var roligt att vinna framför allt.

Därmed är Leksands korta försäsong över.

Nästa gång masarna spelar match är på fredag om en vecka – då gör man det om poäng i CHL. På fredagen kommer Bratislava på besök, innan Trinec gästar på söndagen.


Matchfakta

Leksand - Färjestad 5-3 (3-1, 2-2, 0-0)
Skott: 25-26 (8-10, 7-10, 10-6)
Utv-min: 14-12 (6-4, 6-4, 2-4)

1-0 (10.33) Kandergård (Véronneau, Bichsel)
2-0 (13.03) Oskar Lang (Zackrisson) PP1
2-1 (14.29) Michael Lindqvist (Nilsson, Nygård) PP1
3-1 (17.27) Max Véronneau (utan assist) PP1

3-2 (20.45) Michael Lindqvist (utan assist) PP1
4-2 (26.12) Emil Heineman (Själin) PP1
5-2 (30.59) Justin Kloos (Caito) PP1

Inga mål i den tredje perioden