Österrike stänger ner landet på grund av Covid.
Perfekt för Leksand – hoppas returen inte behöver spelas.

De rödklädda körde över masarna på hemmais. / Foto: CHL

Leksand befinner sig inne i en ordentlig formsvacka. En väldigt dåligt tajmad sådan med tanke på det tuffa spelschemat som laget är inne.

Det är inte bara SHL där man spelar i stort sett varannan dag under en ganska lång tid framöver, utan det ska också petas in en åttondelsretur mot Klagenfurt i CHL nästa tisdag.

Eller finns det en räddning?

Under fredagen meddelades att landet Österrike aktiverar en lockdown från och med måndag på grund av covid-situationen i landet.

Det gäller oavsett om du har vaccinerat dig eller ej. Folk ska inte anlända till landet – och folk ska inte flyga ut. Det kan finnas öppningar för idrottslag att få dispens – men det kan också finnas en räddning för Leksand att inte behöva spela matchen.

De har förtjänat platsen

Ser man detta enbart ur ett sportsligt perspektiv vore det kanske det bästa som skulle kunna hända. Klagenfurt får lämna W.O, förlora matchen med 3-0, men går ändå vidare med 4-3 över två möten. Skulle W.O-resultatet sedan ligga på säg 5-0, borde Leksand ge bort den kvartsfinalplatsen till österrikarna – som har förtjänat den.

Det har sålts biljetter till den här matchen och det kan man förstås inte undgå ifrån. Det är en extra hemmamatch för masarna och ett litet men välkommet tillskott ekonomiskt. Och det är inte en faktor vi blundar för.

Men åter till det sportsliga, där Leksand skulle få en dag till för att träna och även vila trötta kroppar inför nästa veckas torsdagsmatch borta mot Linköping i SHL, i stället för att behöva ställa ett lag på banan i en till stor del redan körd CHL-åttondelsretur.