Han är i Leksand för att ta en offensiv roll.
Och visst vill han avgöra många matcher i vinter.
Där en särskild arena sticker ut lite extra.
- De har väldigt partiska fans och det är en jobbig bortamatch, säger Filip Cederqvist.

Vart avgör Cederqvist helst sent i vinter? Svaren finns nedan. / Foto: Bildbyrån

Filip Cederqvist är ett av Leksands nyförvärv inför den kommande säsongen. Den 21-åriga forwarden har skrivit på ett ettårskontrakt med Dalalaget - där han hoppas bygga vidare på sin offensiv.

- Jag är ganska allround och kan spela i de flesta roller. Men jag vill bygga vidare på mitt fjolår och ta en plats i en av toppkedjorna. Det har jag bevisat både i allsvenskan och SHL att jag kan göra. 

Varför blev det Leksand?
- Det fanns ett stort intresse efter säsongen och många klubbar att välja mellan. När agenten sa Leksand, av alla klubbar som han räknade upp, kändes det genast bäst i magen. En otroligt ärorik och fin förening med fantastiska supportrar och det kändes rätt från början, säger Cederqvist i BVK:s podcast

En av många frågor som togs upp under avsnittet, var vilken arena som han helst avgör sent i under vintern. Det fanns flera utmanare, men till sist en klar vinnare.

- Det är aldrig kul att åka upp till Luleå. Det är en lång bortaresa och en väldigt krävande publik. De spelar väl en vägvinnande hockey då de var i final i år, så de spelar effektivt. Men de har väldigt partiska fans och det är en jobbig bortamatch, säger Cederqvist.

Vill du lyssna på avsnittet med Cederqvist? Gör det här!

Publicerad 31/5, kl 11.20