Situationen ni ser nedan slutade med att Emil Heineman åkte ut två minuter för en interference mot Djurgårdens målvakt, Mantas Armalis.

Marcus Sörensen som skickar ner Heinemans huvud i isen? Han klarade sig.

Emil Heineman går på mål – får Marcus Sörensen efter sig. / Foto: C More

Det var en domarinsats i den första perioden på Hovet med fullsatta läktare mellan Djurgården och Leksand som var värd att hyllas.

Det var en period med mycket känslor, fysiskt spel och som mycket väl hade kunnat gå att blåsa sönder om domarna hade känt för det.

Men domarna gjorde det bra.

Sörensen klarade sig

Men i den andra perioden började det svajigt för kvällens domarpar som i situationen ni ser ovan valde att plocka ut Emil Heineman på två minuter för en målvaktsinterference.

Reprisen visar tydligt hur Djurgårdens Marcus Sörensen knuffar in Leksandsspelaren i sin egen målvakt för att sedan även dra ner Heinemans huvud i isen.

Kompensation

Kort därefter åker Djurgårdens Filip Cederqvist ut för en liknande situation där han rörde sig nere kring Kasimir Kaskisuos målbur och knappt vidrörde målvakten som föll – men åkte ut.

BVK har frågat domarchef Thomas Thorsbrink om en kommentar kring händelsen, men han vill inte uttala sig i dag utan ber oss återkomma i morgon.