En svängig historia mot Frölunda slutade med en poäng. Surt, då masarna med två minuter kvar hade tre i handen. Men där en sen kvittering till sist slutade med en övertidsförlust. Här följer BVK:s tankar efter tisdagens drabbning.

En svår match för Kasimir Kaskisuo. / Foto: Bildbyrån


Defensiven

Om vi ska börja med det som svajade i den här matchen var det åter försvarsspelet. Det blir ganska pucktittande emellanåt, vilket är återkommande vid Frölundas första, andra, tredje, fjärde och ja... femte mål. Behöver bli bättre framöver.

Offensiven

Det är skönt att den stämmer. Att Leksand i de flesta matcher faktiskt gör sina mål som ger laget chansen att ta poäng trots att det läcker bakåt. Det kommer förstås inte hålla i längden, dock.

Hela laget drivs just nu av att loket med Véronneau, Zackrisson och Camper har en bra kväll, vilket de hade på nytt mot Frölunda. Lagets kapten kliver av med tre poäng, Véronneau hittar nätet igen.

Förhoppningsvis kan två riktigt tunga kedjor byggas åter nu när Marek Hrivik snart ansluter.

Véronneau - Hrivik - Camper
Kloos - Ruohomaa - Ashton

Var det någon som ville blanda om lagen?

Avslagen finländare

Är det inte ganska tydligt att Mikael Ruohomaa varit oinspirerad de senaste matcherna? När Justin Kloos försvann gick Carter Ashton ner i fjärdekedjan (där Heineman saknas) och så fick finländaren i stället spela med Lang och Åman.

Duktiga spelare absolut, men inte samma kaliber i bössorna som finländaren skulle vilja hitta med skarpa mackor. Kastade bort pucken till kontringen som gav 2-2 och har inte riktigt gått att känna igen de senaste matcherna.

Fortsatta kvalitéer i powerplay dock där han är väldigt stark.

Bichsels första strut

Det var kul att 17-åringen fick hitta nätet! Jonas Ahnelöv klev runt kassen och serverade schweizaren ett öppet mål till hans första SHL-strut i karriären. En välförtjänt kasse i en match där Bichsel - utöver ett par onödiga och lite oslipade situationer som gav två minuter på träbänken - stod för en bra insats.

Matchningen i slutet?

Att Véronneau är ett hot framåt även med en eller ett par man mindre på isen, det är det ingen tvekan om. Caito har också sina främsta egenskaper i det offensiva.

Men ska de här två spelarna verkligen matchas i ett sista boxplay när man ska kriga hem en tajt seger mot Frölunda? De andra som var inne var Ahnelöv och Knuts, vilket känns mer rimligt.

Här borde inte potentiellt offensiva hot prioriterats att ha på isen. Utan snarare exempelvis Martin Karlsson, Patrik Norén och Lian Bichsel som med mer fysik kan flytta på folk (eller Joel Lundqvist i synnerhet) framför kassen.

Här ska man också komma ihåg att backcoach Fredrik Hallberg inte är med laget något mer denna säsong då han är sjukskriven. Det mer vajande försvarsspelet kanske har en del av svaret just här.

Vill du höra mer om matchen?

Då tycker vi att ni ska lyssna på vårt senaste avsnitt av BVK:s podcast som spelades in direkt efter mötet med Frölunda. Du tar dig enkelt till detta avsnitt genom att klicka här och stötta oss på Patreon.


Matchfakta

Leksand - Frölunda 4-5 (0-1, 3-1, 1-2, 0-1)
Skott: 21-42 (5-17, 10-10, 2-13, 4-2)
Utv-min: 8-8 (2-4, 2-0, 4-2, 0-2)
Publik: 4141 (Tegera Arena)

0-1 (02.58) Söderblom (Lasch, Spacek)

1-1 (26.34) Bichsel (1) (Ahnelöv, Zackrisson)
2-1 (30.47) Zackrisson (7) (Véronneau, Camper)
2-2 (33.01) Elliott (Spacek, Lasch)
3-2 (37.42) Véronneau (27) (Zackrisson, Norén)

3-3 (40.22) Lundqvist (Henriksson)
4-3 (45.44) Själin (6) (Caito, Ashton)
4-4 (59.04) Lundqvist (Lasch, Spacek)

4-5 (64.05) Lasch (Borgman, Söderblom)