Toppen mot botten slutade som de flesta trodde.
Leksand och Axel Brage nollade Timrå och vann med 3-0.

High five för tre poäng – när Brage stängde igen. / Foto: Daniel Eriksson, Bildbyrån

Leksand besegrade Timrå med 3-0. Här är BVK:s tankar efteråt.


Leksands tre bästa

🔹AXEL BRAGE
Efter elva raka SHL-starter för Kasimir Kaskisuo var det Axel Brages tur att luftas. Leksand var dominanta i första, även om det fanns ett par lägen där målvakten fick komma upp stort.

Roligt för Brage att få hålla nollan. Men det var också ”bara” en bonus för vad som Axel själv sa var viktigast: Att få vinna med laget. Brage fick stå en förlustmatch i inledningen och sedan CHL-spel.

I den tredje perioden var Brage bra när Leksand dippade.

🔹CALLE SJÄLIN
Detta var ytterligare en bra insats från Leksands blivande Tre Kronor-back där han när det hela var över kliver av med assist på två av tre mål och knappt ett misstag bakåt. Han är mäktigt att skåda, Calle.

🔹OSKAR LANG
Inga poäng från den vindsnabbe forwarden den här kvällen, men det behöver man inte ha för att hamna bland dessa tre uttagna alla gånger. Lang var inblandad i mycket framåt, vände ut-och-in på röda försvarare och var på ordentligt spelhumör. Kul att se. Fortsätt!


Riktigt bra

🔹På sättet som Emil Heineman söker upp målet. Detta är något som Calgary måste älska när de kikar på hans SHL-insatser. Ruskigt hur han söker nätet vid 2-0-pucken han sätter. Kastar allt på mål och är transatlantisk i sin spelstil.

🔹Krigarkedjan gör en väldigt bra match. Efter några svagare insatser individuellt stod Martin Karlsson för en bra insats. Ihop med Knuts och Heineman bildar de kedjan som står upp bäst när många dippar i tredje perioden.

🔹Vad lugn man är numera när Patrik Norén är på isen. Han har vuxit under den här säsongsinledningen som nu är 15 matcher gammal. Det är inte mycket som blir fel från hans klubba. Värd att lyfta. Stark.

🔹Fullsatt i Tegera Arena. Igen. Fantastiskt. Bra jobb alla på plats!

Spelarna kramar om Axel Brage efter segern i fullsatt arena.


Mindre bra

🔹Den största delen av den här matchen som var just mindre bra, var den tredje perioden. Då blev Leksand stillastående, slarviga, kastade puckar och slarvade med sina passningar. Den var, direkt svag. Men samtidigt blev det aldrig spännande. Leksand stängde ner effektivt.

🔹Det märktes att Jesper Kandergård inte spelat på ett tag. Det behövs lite matchtempo där, men det är också förståeligt efter att ha varit utanför laget egentligen hela säsongen. Också skadad.


Övriga reflektioner

🔹Om Jonas Ahnelöv hade glömt vad Viktor Lodin utsatte honom för senast de här lagen drabbades samman? Inte alls. Redan i det första bytet smällde det i sargen och de hade sina duster matcher igenom.

🔹Undertecknad kunde inte suttit med en bättre vinkel till det lediga krysset när Camper tryckte in 1-0. Det var som om situationen gick i slowmotion från att han skulle skjuta. Hur blicken hann före skottet till det lediga krysset, innan trissan sedan satt där den skulle. Klass.

🔹Vilket moget beteende ⤵️

🔹Ledig söndag sedan är det på't igen! Malmö på bortais under måndagen härnäst. Det blir ett trevligt sätt att starta en ny vecka på. Men först ska det poddas under söndagskväll! Vi har mycket att prata om.


Matchfakta

Leksand - Timrå 3-0 (0-0, 3-0, 0-0)
Skott: 35-25 (13-4, 11-10, 11-11)
Utv-min: 4-6 (0-4, 4-0, 0-2)

Inga mål i första perioden

1-0 (21.07) Camper (5) (Ruohomaa, Själin) PP1
2-0 (28.26) Heineman (3) (Karlsson, Caito)
3-0 (34.44) Véronneau (Camper, Själin)

Inga mål i tredje perioden