Turerna kring Marek Hrivík har varit många.
Men nu är det klart med en fortsättning i Leksand för slovaken – som har skrivit på för hela fyra år.
– Jag har varit så lyckosam att få spela i Leksands IF med de bästa supportrarna och arbeta med väldigt många fina människor, säger Hrivík.

Slovaken blir Leksand trogen – i minst fyra år. / Foto: Bildbyrån.

Det har varit många spelartapp för Leksand under sommaren. Inte mindre än sex spelare har skrivit på för NHL-klubbar och det är oklart kring samtliga i dag om de återvänder till Dalarna för säsongen 22/23.

Men nu har Leksand gjort klart med en blytung förstärkning. Efter många turer och en lång väntan för supportrarna, kunder klubben under fredagen gå ut och meddela att man är överens med Marek Hrivík – om ett fyraårsavtal.

– Nu är vi äntligen i mål med Marek, vilket självklart känns superbra. Marek är en av Europas bästa centrar, och att få ha honom hos oss under lång tid känns verkligen bra, säger Thomas Johansson.

Hrivík själv ser fram emot den långa tid som nu väntar i Dalarna.

– Jag är väldigt glad över att avtalet är klart och jag ser fram emot att få vara en del av Leksands IF de kommande fyra åren. Jag tycker att laget och organisationen är på helt rätt väg i uppbyggnaden mot framgångar och jag vill hjälpa föreningen och supportrarna med de långsiktiga målen, att vinna SM-titeln, säger han till Leksands hemsida.

Leksand skriver också att det är många som varit med och gjort den  här förlängningen med Marek Hrivík möjlig:

"Förlängningen med Marek Hrivik har gjorts möjlig tack vare våra företagspartners, fans och medlemmar som gemensamt slutit upp på ett fantastiskt sätt. Utöver dessa har även flera privatfinansiärer varit med och hjälpt till med det ekonomiska, bland andra Familjen Haid, Helena & Mats Ek Tidstrand, Peo Ejendal och ägare av Elbolaget i Ludvika.

Leksand Superstars och den kampanjen man sjösatte under vintern med målet att möjliggöra värvningen av Marek Hrivík innan han återvände till Leksands IF i februari har givetvis också varit till stor hjälp i kontraktsförlängningen, vilket är något som Leksands IF är mycket tacksamma och ödmjuka inför."

Publicerad 17/6, kl 13.20