Enligt honom själv var matchen på Hovet inte hans bästa.

Men när den summeras kliver Justin Kloos ändå av som en viktig del i segern då han fixade fram det numerära överläget som senare gav 3-1.

Efteråt hyllade amerikanen leksingarna som var på plats.
– De gjorde ett jättebra jobb och byggde på atmosfären för oss, sa han till BVK.

Justin Kloos fixade utvisningen – där laget avgjorde. / Foto: Simon Hastegård, Bildbyrån

Leksand vann på ett i stort sett fullsatt Hovet.

Siffrorna skrevs till 3-1 efter att Max Véronneau gjort sina två första mål i Leksandströjan i den tredje perioden.

Justin Kloos hade saknat publiken. Och även om det var på bortaplan på Hovet, menar han att det var härligt att ha publiken tillbaka.

– Det var roligt! Ingen har spelat inför så här mycket folk på 16-18 månader. Det var verkligen efterlängtat och jag är glad att vi kunde komma ifrån med en seger, sa han till BVK efter segern.

”De hjälpte oss”

Kloos menade också att sektionen fylld med leksingar också hördes under matchen och att de hjälpte laget framåt mot den här segern.

– Verkligen! De gjorde ett jättebra jobb och byggde på atmosfären för oss. De hjälpte oss när vi behövde det och stärkte oss ännu mer när vi var spelförande i matchen. Så de gjorde ett jättebra jobb.

Vad säger du om själva matchen?
– Det var roligt att spela. Vi visste att det skulle bli en tight och fysisk match med all energi i arenan. Båda lagens första mål var lite turliga där det skickades puckar mot mål sedan fick vi ett par från Max (Véronneau) och bra spel från hans lina.

Kasimir Kaskisuo i målet, han var het?
– Han var fantastisk. Särskilt i första perioden det det var lite rörigt och han fick stå för några riktigt viktiga räddningar. Det var precis vad vi behövde i den delen av matchen.

”Bättre och bättre”

Det har blivit sex matcher hittills i SHL för Justin Kloos. Han tycker att det känns bättre och bättre, även om han kände att matchen på Hovet mot Djurgården personligen inte var hans bästa.

– Det känns bra. Matchen i kväll var inte min bästa, men jag tycker att min kedja och vårt lag spelade bra och har presterat bättre och bättre efter ett par svagare matcher i inledningen.

Nästa match för Leksand är mot Färjestad på bortais under lördagen.