Den 29 september hävs publiktaket.

Utöver premiären mot Malmö i morgon, har Leksand ytterligare två matcher i Tegera Arena innan man den 5 oktober får fylla arenan ordentligt. Men klubben har inga planer på att vilja flytta matcher.

– Vi har ett tufft schema, så skulle vi börja laborera kan det sportsligt slå emot oss, säger GM Thomas Johansson till BVK.

Thomas Johansson och Leksand inte intresserade av att flytta matcher. / Foto: Bildbyrån

Det var i »BVK:s podcast« som Thomas Johansson gästade under torsdagen där han i första hand fick berätta om laget han byggt.

Men mot slutet av samtalet berättade han också om känslorna inför det faktumet att SHL åter kan fylla sina arenor igen från den 29/9.

– Äntligen! Det det jag känner. Så härligt att få fylla arenorna runtom i Sverige och framför allt få fylla Tegera Arena, säger Johansson till BVK och fortsätter:

– Också att våra utländska killar som läst och hört om Leksand och hur alla lyfter fram att fansen är helt galna och skapar en otrolig atmosfär på matcherna. Att de får uppleva det, det är helt underbart.

”Det vore häftigt”

Nu hoppas ”Tjomme” på många utsålda hockeylador i vinter.

– Jag hoppas verkligen att vi kan ha så många utsålda matcher som möjligt den här säsongen så att vi får en säsong där publiken bär fram SHL. Det vore häftigt, säger Johansson.

Sedan beskedet kom att publiktaket försvinner den 29 september, har diskussioner förts om att flytta matcher som är schemalagde innan detta magiska datum.

Oskarshamn har »visat ett stort intresse« i att flytta sina matcher, medan exempelvis »Malmö uttalat sig« om att det känns ”girigt” att hålla på så.

”Vi har ett tufft schema”

Leksand har i sin tur inte visat något intresse av att vilja flytta någon av sina två hemmamatcher efter premiären som de har schemalagda innan 29/9.

Thomas Johansson utvecklar varför.

– Vi har sett över vårt spelschema och hur det ligger. Vi har ett tufft schema, så skulle vi börjar laborera med för mycket matcher kan det sportsligt slå emot oss. Jag ser det därför inte troligt att vi kommer att hålla på och flytta matcher på det sättet.

Under »fredagsförmiddagen meddelade SHL« att det blir sju matcher totalt som får nya speldagar.

Leksand har inte någon match som blir flyttad.

Första ”riktiga” möjliga publikmatchen för Leksands del är hemma i CHL den 5 oktober när Fribourg kommer på besök. Två dagar senare väntar hemmamatch i SHL mot Oskarshamn.