Marek Hrivik har inlett säsongen bra i KHL.
Men om han skulle vilja återvända till Leksand, har Leksand plats?
– Det är självklart att för Marek har vi en palts, säger Thomas GM Johansson.

Marek Hrivik tar emot guldhjälmen under fjolårssäsongen. / Foto: Bildbyrån

Marek Hrivik har inlett säsongen i KHL starkt.

För sitt Torpedo har han på de inledande fem matcherna stått för tre mål och två assist. Ett bra facit för slovaken som under fjolåret vann SHL:s poängliga med 51 poäng på sina 44 spelade grundseriematcher.

I BVK:s podcast fick GM Thomas Johansson – som var gäst i de senaste avsnittet – frågan om hur kontakten ser ut med Hrivik och även Peter Cehlárik och om de skulle vara välkomna tillbaka om de frågade.

Johansson svarade så här:

– Vi har lite sms-kontakt där vi önskar varandra lycka till, "vad kul att det går bra" och lite sådana saker. Det är viktigt att vi på något vis också visar att vi finns här och hörs. Detta så att vi inte på något sätt inte är ett alternativ om killarna skulle tycka att livet i Ryssland inte är spännande nog och intressant. Det är självklart att vi försöker hålla lite kontakten med dem.

Johansson fortsätter:

– Men nu har Peter börjat med 3+3 (nu 4+2 på sex matcher) de första matcherna och rullat på rätt bra för honom. Marek har väl haft 0+2 (nu 3+2) eller något sådant. Det ska bli spännande att följa. De vet var Leksand finns och vi vet att det är bra hockeyspelare och så får man se vad som händer in i framtiden.

Men rent hypotetiskt om Marek skulle vilja komma tillbaka, har ni plats för honom rent ekonomiskt?
– Ja. Det är klart att om Marek skulle vilja knacka på vår dörr har jag svårt att säga att "nej, Marek. Vi har ingen plats för dig." Även om jag gillar gruppen och laget vi har i dag så är det självklart att för Marek har vi en plats, absolut.

LYSSNA PÅ BVK:s PODCAST MED THOMAS JOHANSSON