Skada på skada. En massa rehabilitering.
Hur är det egentligen med Mattias Ritola?
Spelar han ishockey alls den här säsongen?
– Jättesvårt att säga, säger GM Thomas Johansson.

Mattias Ritola är saknad i Leksand. / Foto: Bildbyrån

Mattias Ritola har gjort fem säsonger i Leksand sedan han kom hem från utlandsspel. Säsongen som pågår just nu blir hans sjätte i rad, men hittills har det inte blivit något spel för den i dag 34-åriga forwarden.

Leksands GM Thomas Johansson gästade BVK:s podcast i det senaste avsnittet där han bland annat gav en statusuppdatering kring alla skadorna.

”Jättesvårt att säga”

Samtalet inleddes med en uppdatering kring Ritola, där Johansson säger att det inte varit någon rolig säsong vid sidan av isen för ”Rito”.

– Mattias hade en jättebra sommar och sedan skulle han dra igång. Då kände han att det började stöka igen med gamla problem. Då fick han börja med att rehabilitera dem och när han skulle trycka på igen dök det upp andra bekymmer, sa Johansson i podcasten.

Hur är hans status nu?
– Just nu kan jag inte säga mer om hans status än att han inte är tillgänglig. Det ser inte superljust ut att det skulle vara någon lösning i sikte den närmsta tiden heller. Mattias har sin problematik med skador och jag förstår han situation också. Det är jäkligt träligt att bara rehabilitera.

Johansson fortsätter:

– Vi får se hur det studsar för hans del under sista delen av december och januari. Vi får ta det därifrån, men det är inte så att jag sitter och väntar på att han ska göra comeback nästa vecka, det gör jag inte.

Det låter problematiskt för Borlängesonen som närmar sig 300 matcher med den blåvita skölden på bröstet. Kommer han ens spela ishockey den här säsongen? Thomas Johansson vill inte spekulera i det, men medger att det ser mörkt ut.

– Det är jättesvårt att säga, faktiskt, avslutade Johansson.


BVK PODCAST: Lyssna på hela avsnittet med Thomas Johansson