Matchen mot Malmö var kladdig. Den var slarvig. Den var inte speciellt vacker. Men den var intensiv, fysisk och på vissa sätt alldeles, alldeles underbar.

Här följer BVK:s reflektioner efter förlängningssegern.

Ahnelöv kvitterade, Véronneau avgjorde. / Foto: Bildbyrån


Dessa tre var bäst

🔹 Kasimir Kaskisuo
Gör en jättefin match och när målen inte rinner in åt något håll, kunde man i stället njuta av en spännande målvaktskamp. Man får väl säga att ”Kaz” vann den till sist då Leksand vann matchen och finländaren dessutom noterades för en assist på avgörandet. Hans tredje ”äpple”.

🔹 Carter Camper
Camper var på spelhumör och låg bakom mycket. Som han ofta gör tillsammans med Véronneau och Zacke. Hade flera klara chanser och borde blivit målskytt. Inte minst det öppna läget precis innan Malmö gjorde sitt mål.

🔹 Max Véronneau
Den tredjeperiod som Max står för är brutal. Han hotar flera gånger per byte vid tillfällen och är till sist han som avgör. Ett snärtigt avslut i det första krysset som gör att han får fira ner mot Norra stå i sarghörnet med lagkamraterna. 26 mål. Jisses.


🔹 Nervernas afton

Malmö kom till Leksand med ett jävlar-anamma och ville komma därifrån med tre poäng man var desperata efter. Leksand ville i sin tur bjuda publiken på en helt annan insats än vad man stod för i den bleka förlusten mot Timrå.

Det var en match fylld av massor av slarv och ingen vidare kvalitét i passningarna. Men den var fysisk, jämn och med två bra målvakterna som höll nere siffrorna hela vägen in i mål.

Det var känsla av slutspelsmatch kring den här fighten. Spelet böljade fram och tillbaka och i en enda spelsekvens kunde vi få se tre frilägen. Puh! Svettigt och pulshöjande.

🔹 Brann pucken?

Det var under första halvan av matchen ett Leksand som kastade i väg många puckar i egen zon. Det kändes lite stressat och Malmö kunde med sin fysik skapa därifrån.

Under andra halvan blev det bättre där man vågade vända upp ryggarna i egna sarghörn och kring eget mål och spela sir ur situationer i stället för att tjippa pucken.

🔹 Två klassmål

Det kändes länge som att det var första målet vinner i den här matchen då målvakterna spikade igen. Men efter gästernas mål dröjde det bara 50 sekunder innan masarna kvitterade.

Och det var ett ruskigt vackert mål. Utan att ha alla Jonas Ahnelövs fullträffar i minnet, kan det varit hans snyggaste mål under karriären? Vi måste i alla fall prata topp-fem. Att rappt titta upp och skicka in pucken ribba in. Den satt där den skulle.

Ahnelöv kvitterar till 1-1. / Klipp: C More

Det var Jonas första mål för säsongen – och 100:e SHL-poäng i karriären.

Senare i förlängningen. Då är det som Björn Hellkvist konstaterade på presskonferensen, "härligt att ha Max i sitt lag." Han sa också att avgörandet "smakade mumma". Det går också att skriva under på. Vilket mål han gör. Hans 26:e för säsongen. Han är otrolig.

Han har tagit kontringar i maxfart hela matchen. Ändå är det han som har styrkan kvar när det ska avgöras. Säger i intervjun efteråt att han ”testade att skjuta och det gick bra”. Den killen ska skjuta på allt. Var ska det stanna? 35 strutar?

🔹 Imponerad av Eljas

Då både Heineman och Kloos saknades i kväll tvingades Leksand både göra om i kedjorna och plocka upp en junior. Arvid Eljas kom in – och imponerade. Han var orädd, jobbade till sig ett powerplay och ska vara mer än nöjd med sin insats.

🔹 Viktiga Caito

Han var tillbaka efter sin två matcher långa avstängning och det syntes faktiskt. Leksands #8 må vara i första hand ett offensivt hot, men har under sin tid i Leksand även utvecklat sin defensiva sida och betyder väldigt mycket för det här laget.

Återigen som Hellkvist sa, nu till C More: "Caito är vår förstaback."

🔹 Fantastisk inramning

Det var en blygsam publiksiffra senast mot Timrå. En vardagsmatch där restriktionerna precis hade lättats. Nu var det över 6000 på plats som stod för ett fantastiskt arbete (lät det som genom tv-rutan) för att jobba fram laget till en övertidsseger. Alla som var på plats ska känna sig delaktiga i den här tvåpoängaren.

Ny hemmamatch redan på tisdag. Ett formstarkt Frölunda.


Matchfakta

Leksand - Malmö 2-1 (0-0, 0-0, 1-1, 1-0)
Skott: 39-26 (15-4, 17-10, 6-10, 1-0)
Utv-min: 6-4 (2-4, 2-0, 2-0, 0-0)
Publik: 6056 personer

Inga mål i första perioden

Inga mål i andra perioden

0-1 (49.55) Söderberg (Ryan, Engstrand)
1-1 (50.45) Ahnelöv (1) (Ruohomaa, Ashton)

2-1 (61.37) Véronneau (26) (Knuts, Kaskisuo)