Leksand var hela tiden starkaste laget mot Bratislava.
En pangstart gav 2-0 tidigt, ett grepp masarna inte släppte.

Fjärdekedjan var grym och Carter Ashton avslutade dansen. / Foto: SVT

Det blev en tredje rak CHL-seger för Leksand.
Detta när man gästade Bratislava i Slovakien.
Här följer BVK:s spaningar efter 4-2-segern.

Första perioden

Leksand får en riktig knall till start i den här matchen och det är fjärdekedjan som arbetar fram den. Fredrik Forsberg petade in en puck redan efter två minuters spel.

När Heineman sedan plockade fram den stora bössan och pangade in 2-0 redan med 03.19 på klockan var det "drömstart" som skulle in på vågrätt åtta.

Andra perioden

Utan tvekan den tråkigaste perioden hittills under den här säsongen, från båda lagen. Det enda målet som föll kom från hemmalaget som till sist lyckades spräcka Axel Brages nolla.

Skotten 5-4 på 20 minuter hockey berättar också hur det såg ut. Ett sömnpiller.

Tredje perioden

I den tredje perioden var det lite som när de här lagen möttes i Leksand för en vecka sedan. Masarna var starkare, hade mer ork och gick på knock när man tog sig upp till 4-1.

Mikael Ruohomaa satte 3-1 i ett öppet mål när målvakten inte orkade upp efter att ha släppt en retur. När Jon Knuts sedan med kroppen styrde in ett skott från Fredrik Forsberg bara ett par minuter senare, då var den här matchen stängd.

Det kom förvisso en reducering, men närmre än så kom inte slovakerna.

Leksands tre bästa

1️⃣Mikael Ruohomaa

Det är svårt att blunda för vad finländaren har för sig när han är ute på isen. Han gör mål igen och hade även kunnat kliva av med ett par passningspoäng också då han spelar fram sina lagkamrater på ett fint sätt även i kväll.

2️⃣ Fredrik Forsberg

Hela fjärdekedjan är jättefin i kväll och hela kan egentligen lyftas fram som en enhet. Men ska vi plocka fram spelare blir det ändå Foppa som sticker ut. Nära att noteras för två mål men en "norsk" rumpa från Knuts norpade sista kassen.

3️⃣ Axel Brage

Det var trevligt att se Brage mellan stolparna i denna match. Thomas Johansson har tidigare varit inne på att han varit imponerad över sättet som Brage tagit sig an denna försäsong. Det ser han nu också ut att plocka med sig ut på isen. Roligt!

Kloos skottvillig

Det är alltid intressant att kika lite på statistiken efter matchen och se om det är något speciellt man kan ramla över. Vi kan t.ex. se att Justin Kloos (6) var skottvilligast i Leksand framför Mikael Ruohomaa (4), Nils Åman (4), Max Véronneau (4) och Patrik Norén (3).

Matchens 🤡 

Det gick att klaga på den svenska domarinsatsen när Leksand mötte Bratislava på hemmaplan för en vecka sedan. I kväll var det slovakiska domare – som höll en än tröttare nivå.

Toppen av det hela kom ändå när Fredrik Forsberg i slutet av den första perioden åkte på en tvåa. Detta efter en närkamp framför mål – där den slovakiska spelaren körde upp sin egen klubba i ansiktet på sin egen målvakt. En målvakt som sedan valde att spela över och falla som Neymar.

Skrattretande.

Lian Bichsel

Den unga backtalangen var tillbaka i laget i kväll efter sin avstängning. Nu fick han gå in som sjundeback och noterades för fyra minuters speltid totalt.

Det blir en liten groda vid Bratislavas första mål. Där han kladdar rätt rejält med pucken nere kring det egna målet, en situation som slutar med att de reducerar.

Men ger man en 17-årig spelare ett stort förtroende är detta något som kan hända. Han är ung, är utvecklas enormt mycket fortfarande och då kan sånt här inträffa.

Det är bara för Lian att hoppa upp på dalahästen igen och köra vidare.

Carter Ashton

Matchen avslutades på ett speciellt sätt när vi fick se något så sällsynt som ett slagsmål. Carter Ashton stod upp för sig själv när Andrew Yogan flög på honom efter att Ashton krockat med en annan Slovanspelare som valde att ligga kvar.

Ashton vevade, kastade handskarna, vevade lite till och lär stängas av. Man kan tycka vad man vill om slagsmål inom ishockeyn, men att stå upp för sig själv när man blir felaktigt påflugen på det här viset, ser jag inga som helst problem med.

CHL-tabellen

Vi kan väl avsluta med att kika på den här. Fribourg och Leksand är dominanta i gruppen. En seger för Leksand på lördag mot Trinec och dalalaget är redan klara för avancemang.

Imponerande.

Det blir ett par intressanta seriefinalsmöten med schweizarna därefter senare i höst.