Leksand letar efter en back. Minst.
Men kanske inte med samma fysik som tidigare.
En 17-åring har ändrat Leksands valmöjligheter.

– Han gör det jättebra tar steg hela tiden, säger masarnas sportchef, Thomas Johansson.

Lian Bichsel, här mot Frölunda. / Foto: Bildbyrån

Den 17-åriga schweizaren, Lian Bichsel, har imponerat på många när han fått spela med Leksands a-lag under försäsongen.

Backen som är född 2004, som är 195 centimeter lång och väger 96 kilo, har kommit in med storlek och stabilitet.

Mer om mer börjar de som tittar på honom, att förstå varför sportchef Thomas Johansson jämfört honom med ”en ung Victor Hedman.”

Det är ingen hemlighet att Leksand letar efter en back till sitt lag. Minst, det kan bli två i och med att Johan Fransson inte spelar hockey just nu efter sin olycka för ett par veckor sedan.

”Gör det jättebra”

Unge Bichsels intåg i Leksand har gjort att klubben har börjat kika även på mer spelskickliga backar, som går ifrån kategorin backar som framför allt kommer med tyngd och fysik.

– Vi har fått in Lian (Bichsel) som kommit in med tyngd, som gör det jättebra och som tar steg hela tiden. Vilket gör att vi kanske har kollat mer mot en spelskicklig back, sa Johansson till Expressen i går.

Bichsel fick också lovord från huvudtränare Björn Hellkvist.

– Jag har fått träna många talanger och duktiga hockeyspelare. Men det är sällan som en så stor talang korsar ens väg, det händer inte varje säsong. Sedan ligger det på vårt ansvar att också träna honom och göra honom till den diamant han är.

Tappade Gunnarsson

Leksand tappade aningen oväntat Daniel Gunnarsson som flyttade hem och som ska spela med Västerås i hockeyallsvenskan framöver.

Matt Caito är en offensivt skicklig back, men att Leksand gärna skulle vilja ha en till poängstark försvarare i laget, är inte svårt att förstås.

Leksand spelar sin nästa och sista match under denna korta försäsong mot Färjestad under fredagen.

Sedan blir det ett uppehåll från matcher innan det är dags för hemmamatcher i CHL på fredag (Bratislava) och söndag (Trinec) nästa vecka.