Leksand tappade 3-0 hemma mot Linköping.
Vad var det som hände? Här är BVK:s tankar efteråt.

Deppigt i Leksand när tre poäng blev en. / Foto: Daniel Eriksson, Bildbyrån

Låt oss kika på vad som var bra och mindre bra i dag.

Bra

Effektiviteten. Den kan ingen klaga på. I den första perioden gjorde Leksand två mål på de fyra första skotten.

 Alexander Lundqvist. Putte satte verkligen den spaningen klockrent när han inför säsongen sa att det här är säsongens genombrott. Sätter knappt ett skridskoskär fel. Riktigt imponerande, igen.

Spräckta målnollor. Sånt ska man inte underskatta. Självklart viktigare på Ruohomaa och Kloos än på Norén, men kul även för Norre att göra första målet för säsongen – och för C More lovade han fler.

Många forwards gör trots allt bra matcher. De som ska vara producerande syns i alla fall mycket under första halvan av matchen. Kloos, Ruohomaa, Ashton, Véronneau.

Powerplay. I Campers frånvaro har Kloos fått ta hans position i PP och då är det äntligen någon som vågar skjuta. Han stod där i CHL, står där nu i SHL och ska nog stå där framöver också.

Förlängningen. Det var faktiskt bara en storspelande Högberg som höll Leksand borta från ett avgöra matchen här. Det skrapades fram några riktigt kvalificerade målchanser, utan att få utdelning. Tungt, men nånstans fick man som summering det man förtjänade.

Svagt

Matt Caitos skott. För att vara en back som får mycket tid i offensiv zon och powerplay, skjuter Caito alldeles för dåligt. Ofta fastnar han i första block och om han tar sig förbi, sitter pucken ofta utanför.

Tempot i fem mot fem. Formsvaga Linköping utan självförtroende fick komma till Leksand och trampa ifrån hemmalaget. När det var fulltaliga styrkor på isen, var Linköping genomgående det bättre laget.

Kaskisuos straffinsats. Det behövdes fler än tre ordinarie omgångar straffar för att avgöra, men det var för att LHC missade målet vid ett par tillfällen. Det som gick på mål, gick också in. Ingen straffräddning på Leksands målvakt.

Dåligt

Coachningen. Den är förstås svår att ha insyn i då man inte sitter i båset. Men att det till exempel inte nyttjas en time out under 59 minuter och 54 sekunder av den här matchen, är en gåta. Var de som står i båset nöjda med hur det såg ut där ute? Svårt att förstå.

Att falla igenom. Detta går hand i hand med det ovanför. En effektiv start på matchen gav Leksand ett 3-0-läge. Hur kan det sedan se så förlamat och krampaktigt ut? Det är också svårt att förstå. Väljer man bara att trampa, röra på benen och utmana LHC i intensitet och arbetsinsats, då vinner man den här matchen. Varför gjorde man inte det?


LÄS MER: Bild-för-bild - målen som släpptes in
LÄS MER: Leksand tappade 3-0 till förlust mot LHC