Leksand lekte med Brynäs i går.
Siffrorna skrevs till klara sex mål mot ett.
Här kommer BVK:s reflektioner dagen efter storsegern.

Isak Rosén stod för matchens läckraste mål. / Foto: Daniel Eriksson, Bildbyrån

BVK:s spaningar efter att Brynäs besegrats med klara 6-1.


Bäst i Leksand

🔥Max Véronneau
Efter en ny jättematch av stekheta Max där han kliver av med 1+1, står kanadensaren nu på 7+7 på nio spelade matcher. En ny taktik för LIF är att lobba pucken på djupet och låt MV15 bara gå. Och som han går.

🔥Kasimir Kaskisuo
Det kanske kan tyckas märkligt att på tre spelare plocka ut målvakten som en av dem när man vinner med 6-1. Men faktum är att Kaskisuo verkligen kommit in i en ny liga, ny rinkstorlek och allt sånt nu.

En ny fin match av finländaren som klättrat över 90% i räddning totalt nu. Han klev dessutom av med en assist till 4-1-målet, vilket gör att han nu står på två assistpoäng den här säsongen.

🔥Emil Heineman
Heine är en av en handfull leksingar som sticker ut i den här matchen när det kommer till det fysiska spelet. Han är också konstant ett offensivt hot då han aldrig tvekar på att ta ett avslut – oavsett läge.

Bubblare: Patrik Norén, Calle Själin, Ben Thomas, Carter Camper, Patrik Zackrisson, Mikael Ruohomaa, Carter Ashton. Listan kan göras lång av leksingar som stod för en bra match.


Tobias Ekberg

En bra debut av Ekberg som fick spela knappa kvarten. Oerhört snyggt av Leksand att ta hand om sina nya (nygamla) spelare genom att låta honom presenteras under lagets line-up.

På isen var Ekberg stabil, kliver av med +2 och gör en bra debut. Gott!


Fullsatt Tegera

Det är det här man har saknat. Det är det här stjärnorna i laget pratat länge om och som de inte har fått uppleva tidigare. Nu fick de en kokande Tegera Arena med 7650 på läktarna. Att de dessutom kunde bjuda på en storseger på det. Man kunde knappast önskat sig mer.


Målen som görs

Det är ordentlig kreativitet och effektivitet i Leksands offensiv just nu. Menar, 14 mål på två matcher är svårt att skoja bort. Kollar man på målen som görs i den här matchen är det några riktigt fina sådana.

Isak Roséns friläge (wow!), Carter Campers briljanta passning bakom målet till Véronneau som enkelt kan lägga in 6-1. Carter Ashton dessförinnan som går på kasse och får utdelning på det.

Det är jobbigt att försvara sig mot Leksand nu. Det är ett som är säkert.


Hellkvist inte nöjd – bra så

Leksand leder med 5-1 efter två perioder, ändå är Björn Hellkvist inte helt nöjd med hur spelet har sett ut. Och det ska väl sägas, att det här var inte på något sätt en hundraprocentig insats från Leksands sida.

Men det hade funnits många och åter många tränare både i Leksand och ute i hockeyvärlden som bara ser det positiva vid 5-1-ledning efter 40 minuters spel.

Men Hellkvist sätter krav på sitt lag. Det spelar ingen roll om det står 1-0, 0-3, 1-1 eller – uppenbarligen – 5-1 på mediakuben. Och det är bra. Det är sånt man lyfter av. Och det är en tränarstil som vi är ovana med i Leksand – men som också är väldigt lätt att lära sig att älska.


Matchfakta

Leksand - Brynäs 6-1 (2-1, 3-0, 1-0)
Skott: 36-29 (16-9, 11-11, 9-9)
Utv-min: 4-0 (0-0, 2-0, 2-0)

1-0 (01.11) Lang (2) (Kloos, Norén)
1-1 (15.47) Ölund (Mannberg, Björk)
2-1 (18.40) Camper (2) (Véronneau, Lundqvist)

3-1 (22.14) Rosén (2) (Ashton, Ahnelöv)
4-1 (27.29) Karlsson (1) (Knuts, Kaskisuo)
5-1 (31.23) Ashton (3) (Åman)

6-1 (51.01) Véronneau (7) (Camper, Thomas)