Patrik Norén tvåmålsskytt.
Kasimir Kaskisuo stekhet med hållen nolla.
Det var grunden i den sjätte raka SHL-segern för Leksand.

Patrik Norén målade två gånger om i 2-0-segern. / Foto: Daniel Eriksson, Bildbyrån

Det var mycket snack i media inför att Leksand förlorade fyra raka i kvartsfinalen mot Örebro i våras. Björn Hellkvist var trött på att prata om det. Spelarna var trötta på att prata om det. Och frågan är om man inte använde det som tändvätska i den här matchen.

Vi fick se ytterligare en insats från Leksand som var riktigt bra. Ett lag som jobbade hårt, som inte blev passivt och som fortsatt är starka när de ställer om spelet snabbt från egen zon.

Norén tvåmålsskytt

Målen stod Patrik Norén för. Första efter att han smugit upp och fått en briljant passning från Mikael Ruohomaa. Och andra struten var en rejäl projektil från sin position strax innanför offensiv blå.

När Kasimir Kaskisuo samtidigt står för en briljant insats mellan stolparna och håller sin första nolla i Leksandströjan. Ja då räcker det mycket väl med två mål för att ta tre poäng och i slutändan vinna faktiskt ganska komfortabelt. Örebro mäktade med endast två skott mot Kaskisuo under den tredje perioden.


Övriga reflektioner

Tobias Ekberg är stabil i den här matchen också. Inne på två mål framåt och har +4 (4-0) i målskillnad under sina två matcher. Noterades för 13 minuters istid i kväll och har inlett sin resa i Leksand på ett bra vis.

Max Véronneau stod för en assist. 7+8 nu på honom senaste åtta matcherna, poäng i samtliga.

• Både Calle Själin och Patrik Zackrisson hade skavanker vad det verkade i slutet av matchen. Zacke försvann in i omklädningsrummet och Calle fick en ispåse mot en handled i båset.

Vad äär det för räddning Kaskisuo gör när han rånar Oliver Eklind på ett öppet mål? Redan innan ÖHK-spelaren sköt hade jag accepterat faktumet att där kom gästernas mål. Men icke! Det är en makalös save han står för när han kommer tillbaka och nyper pucken i plockhandsken.

 Inte en sekund istid för Forsberg. Tungt för Foppa nu som hamnat ordentligt utanför. Men vänder man på det är frågan svår att svara på: Vem ska han peta?

Publiken stod för en ruskig insats även i kväll. Över 6600 var på plats och hjälpte Leksands herrlag att fullborda en riktigt lyckad SHL-vecka på hemmais som slutade med sex av sex möjliga poäng.


Matchfakta

Leksand - Örebro 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)
Skott: 38-26 (6-14. 18-10, 14-2)
Utv-min: 6-8 (2-0, 4-2, 0-6)
Publik: 6639 (Tegera Arena)

Inga mål i den första perioden

1-0 (32.35) Norén (Ruohomaa, Lang)

2-0 (53.11) Norén (Camper, Véronneau)