Leksand har gjort klart med en forward.
Det handlar om den 26-årige kanadensaren John Quenneville som senast kommer från spel med ZSC Lions i schweiziska ligan.

Quenneville har representerat Chicago och New Jersey i NHL. / Foto: Bildbyrån

Det började ryktas om John Quenneville till Leksand redan för ett par veckor sedan när Expressen kom med uppgifterna att han var på väg in till dalaklubben.

När Quenneville nu är presenterad och klar på ett tvåårskontrakt, bekräftar GM Thomas Johansson att denne kanadensare fanns på klubbens radar redan inför fjolårssäsongen.

Vad är det då Johansson gillar med Quenneville?

– I John får vi en spelare som älskar att skjuta och som besitter ett väldigt bra skott. Han tar sig in i de ytor som krävs för att vara ett offensivt hot. Han är en bra skridskoåkare, är aggressiv och vi gillar hans ambition att utvecklas i vår miljö för att få en ny chans i NHL i framtiden, säger Johansson till klubbens hemsida.

”Fokus att vinna”

John Quenneville lämnar själv en längre kommentar till att ha skrivit på sitt kontrakt med Leksand:

– Det känns jättebra för mig att komma till Leksands IF. Leksand är ett lag och en organisation som har ett starkt driv och fokus i att vinna och utveckla sina spelare till att bli sitt allra bästa. Det är något jag ser väldigt mycket fram emot att få vara en del av.

Han beskriver sig själv som en tvåvägsspelande och poänggörare powerforward. Han säger också att han kikade en del på SHL under vintern som gick, i och med att hans bror David spelar i Oskarshamn.

–  Jag anser att SHL är den ligan i Europa som är mest jämförbar med NHL tack vare strukturen och farten i spelet. Jag vet genom de svenska spelarna och tränarna jag jobbat med tidigare, att Leksand är en väldigt anrik och populär klubb över hela Sverige. Vi har en bra spelargrupp inför vintern och förväntningarna ska absolut vara att vinna. Vi ska göra en bra grundserie och sätta oss i en bra situation inför slutspelet och kampen om SM-guldet, säger Quenneville.

Kontraktet med 26-åringen är som sagt skriver över två säsonger.