Leksand förlorade ett sömnpiller till match i Schweiz.
Siffrorna skrevs till 3-0 och masarna är vidare som grupptvåa.

Axel Brage och Leksand förlorade i Schweiz. / Foto: Pascal Corbat, CHL

Det blev förlust i den rätt trötta och oviktiga sista gruppspelsmatchen i CHL mot Fribourg på bortaplan.

Om matchen mellan lagen i Dalarna förra veckan var en match med försäsongskaraktär, var det här rena rama sommarlovssemestern.

En campingresa där coacherna Christian Dubé och Björn Hellkvist åker ut med en eka och fiskar tillsammans under solnedgångarna.

Klar grupptvåa

För redan innan förra veckans möte stod det klart att dessa två lag redan är klara för avancemang från gruppen. Nu gör Fribourg det som gruppetta, Leksand som tvåa.

Fribourg kunde redan i den första perioden ta ledningen. Siffrorna skrevs till 3-0 efter att Daniel Brodin (på bilden ovan) fyllt på med sitt 2-0-mål i numerärt underläge innan hemmalaget kontrade in en till.

Vaskad match

Kanske hade leksingarna tankarna på annat håll för senare den här veckan kommer det betydligt viktigare matcher. På torsdag kommer Brynäs på besök till Tegera Arena och sedan Örebro två dagar senare.

Den här matchen vaskades, även om Leksand vann skotten klart och skapade en del vassa målchanser. Connor Hughes storspelade i hemmakassen.

Leksand kommer ifrån matchen med ett resultat och en insats som man kan leva med och med ett slutresultat som man hade hunnit skaka av sig innan man kommit ut i omklädningsrummet efteråt.


Matchfakta

Fribourg - Leksand 0-3
Skott: 16-36
Tekningar: 27-27
Utv-min: 12-4
Blockerade skott: 3-13