Leksand spelade sin första match denna försäsong och det blev en riktigt svängig och målrik historia mot Djurgården.

Stockholmarna vann med 6-5 efter straffar trots att leksingarna ledde med två mål under slutminuterna. Här är BVK:s spaningar efteråt.

Isak Rosén under säsongen 21/22.

Isak Rosén imponerade i försäsongens första match.

• Isak Rosén

Det här var matchens största utropstecken för Leksands del. Han fick gå in i förstakedjan, spela powerplay och gjorde mål direkt.

Men det var egentligen inte Isaks spelskicklighet som imponerade mest, för den visste vi sedan tidigare att han har.

Det var hans fysik. Här har ni en kille – som draftades av Buffalo för några veckor sedan – som jobbar hårt i gymmet under denna sommar.

Isak kommer ta en ordinarie plats i Leksand redan denna säsong. Wow.

• Nils Åman

När Leksand hade gjort tre mål i matchen, var det Nisse som hade stått för två av dem och spelat fram till det tredje.

Åman visade redan under fjolåret hur oerhört spelskicklig han är. När han sedan ser ut att hakat på Rosén i gymmet, kommer han att bli än mer svårstoppad i sarghörnen i vinter.

Här har Leksand potentiellt, faktiskt, sin andracenter säsongen 21/22.

• Försvarsspelet

Detta var verkligen en första match där ringrosten skulle bort från en del spelare. Försvarsspelet satt inte riktigt där och Kaskisuo i målet som inte spelat match på över 500 dagar hade det lite kämpigt.

Men äh.

Det är sånt där som en försäsong är till för. Denna gång är den dock kort. I veckan väntar matcher mot Frölunda och Färjestad innan det nästa helg är skarpt läge i CHL.

Gäller att varje ny match visar att saker går i rätt riktning.

• Perfekt tajming

Det var nio spelare i Leksands trupp som brukar vara ordinarie som inte var med. Johan Fransson är borta på obestämd (längre) tid.

Detta medan resterande gick under kategorin av spelare som tagit andra sprutan av vaccinet för covid-19 och därmed inte var spelklara.

Men det var en perfekt tajming.

För då fick spelare som Arvid Eljas, Erik Hedlund och Simon Hedlund ta plats i laguppställningen. Det är alltid positivt att få känna på a-lagsspel och all erfarenhet som det kommer med.

Samtidigt behöver spelarna kommer tillbaka snarast. Laget behöver tiden att spela in så många av de ordinarie spelarna som möjligt.

• Lian Bichsel

Denna 17-åriga schweizare till back var spelaren som hela Twitter från leksingar skrev om under och efter den här matchen.

En orädd och spelskicklig back som Thomas Johansson har liknat vid världens bästa försvarare, Victor Hedman.

Efter den här matchen kan man förstå den mäktiga jämförelsen.

Här finns en stjärna som redan i vinter kan komma att vara en del av Leksands a-lag. Var så säkra.

• Publik!

Det var 1800 personer på plats i Tegera Arena i den här matchen. Vissa som inte sett Leksand spela hockey på 1,5 år. Det var fantastiskt att få höra några ramsor från publikplats igen.