Tre mål i 8-1-krossen mot Klagenfurt.
Ett nytt mål mot LHC och sex totalt i SHL i år.
Emil Heineman har hittat en fin målform.
– Jag har fått berättat för mig att jag ska skjuta mycket, sa 20-åringen till BVK efter matchen.

Heineman målade på nytt mot Linköping. / Foto: Bildbyrån

Leksingarna vi pratade med efter segern mot Linköping var överens: Det var inte en särskilt vacker eller välspelad seger. Men det var en skön vändning och en lagstärkande straffseger.

Emil Heineman är inne på samma spår när vi träffade honom efteråt.

– Det var inte särskilt vackert. Vårt powerplay räddade oss där i början i första perioden där vi inte är särskilt bra. Vi förlorade många kamper och de är mycket hetare, sa han och fortsatte:

– Vi växer in i det i andra tycker jag och sedan är vi mycket bättre i tredje. Vi hade kunnat avgjort flera gånger om. Men starkt av oss att ändå komma tillbaka när de får sina mål.

”Käkar upp oss”

Det började tungt för Leksand som släppte in första kassen redan efter 19 sekunder. I en svängig match släpps det in fem mål. Det görs också lika många framåt under ordinarie tid.

När det kommer till försvarsspelet känner Heineman att laget har en del att arbeta på och att man lätt blir passivare än vad man önskar.

– Genom hela matchen är vi inte tillräckligt konsekventa. Vi får lägga ut, de kommer tillbaka och vi blir trötta. De käkar upp oss under långa stunder och vi är inte tillräckligt jämna.

Sjätte målet

Personligen för Heineman rullar det på bra just nu. Han blev tremålsskytt när Klagenfurt krossades med 8-1 i CHL-returen i tisdags. 

Och mot Linköping kom sjätte SHL-målet för säsongen. Detta när han bombade in kvitteringen till 2-2 i powerplay i den första perioden.

– Det känns bra. Förstås jättebra för självförtroendet att få hänga dit några. Jag har fått berättat för mig att jag ska skjuta mycket och där fick jag chansen. Det var jätteskönt att se den gå in.

Att förlora eller vinna en straffläggning. Gör det någon skillnad för ett lag? Det gör det absolut, menade Max Véronneau efter den här matchen. Och lagkamrat Heineman är inne på samma spår.

– Det var en boost för vår grupp som fick känna att den kunde vinna igen. När man ser att Max sätter den (sin straff) känner man att ”nu jäklar, nu släpper inte Kaz det här”. Verkligen svinskönt. Det var ett steg i rätt riktning, där vi som grupp kommer ihop starkt. Men vi har fortsatt mycket kvar att jobba på, avslutade Heineman.

Härnäst väntar Rögle på bortaplan i morgon.