Peter Cehlárik gjorde succé i Leksand 20/21.
Nu pekar mycket på att han lämnar KHL - men för vad?
- Jag har alltid sagt att jag önskar att få spela i Tegera igen i framtiden, säger slovaken till BVK.

Peter Cehlárik i Leksandströjan igen 22/23? / Foto: Bildbyrån

Det blev en mycket lyckad säsong för Peter Cehlárik i Leksand 20/21 när han i ett av ligans hetaste lag under grundserien stod för 20 mål och lika många assist på 45 matcher.

Efter ett hastigt men mindre lustigt uttåg mot Örebro i kvartsfinalen, lämnade Cehlárik för spel i KHL med Avangard Omsk. Där blev det under denna säsong, 25 poäng (14+11) på 39 matcher.

I slutspelet blev slovaken assistkung med tolv framspelningar på 13 matcher, innan laget förlorade en match sju i kvartsfinalspelet.

"Tuff kamp med skador"

När BVK når Cehlárik, börjar han med att berätta om att han följt Leksand den här säsongen och även sett laget spela.

- Jag följde Leksand under säsongen och såg flera matcher. Det har varit en tuff kamp med skador för laget och det var tråkigt att säsongen tog slut så pass tidigt som den gjorde.

I och med Rysslands invasion av Ukraina, är det ytterst oklart hur den ryska ishockeyligan KHL kommer att se ut kommande säsong. Många spelare och även lag har valt att lämna ligan.

"Jag har alltid sagt..."

Peter Cehlárik skrev bara ett kontrakt över en säsong med Avangard Omsk och nu talar mycket för att han lämnar KHL. Men för spel, var då någonstans?

Uppgifter till BVK har tidigare placerat Leksand i en bra situation kring att kunna knyta till sig stjärnan för en återkomst. Men där finns också andra svenska klubbar - inte minst Luleå - som också är intresserade, samt utländska klubbar i bland annat Schweiz.

- Jag kommer att ta lite tid till att fundera nu. Jag har alltid sagt att jag önskar att få spela i Tegera igen i framtiden. Vi får se hur saker och ting utvecklar sig den närmsta tiden, säger Cehlárik och fortsätter:

- Det jag också kan säga är att min familj älskade tiden vi hade i Leksand och det var en bra säsong där klubben tog steg framåt. Jag hoppas det rätt snart kommer svar kring min framtid.