• Seger även i fjärde matchen.
• Statusen på Rosén efter frånvaron mot Trinec.
Det är ett par av BVK:s spaningar efter 3-1-segern.

Kaskisuo gick länge mot sin första Leksandsnolla. / Foto: CHL

Leksand vann även sin fjärde CHL-match.
Detta genom att besegra Trinec på bortais med 3-1.
Här följer BVK:s spaningar efter ännu en blåvit seger.

Första perioden

Det här var fjärde matchen på en vecka och dessutom resa till Slovakien och Tjeckien. Det var lite som satt i benen på spelarna och det syntes väl stundtals, inte minst under denna första period.

Men den första hade förhållandevis högt tempo med ett Leksand som skrapade fram de målchanser som skapades, även om de var få. Matchens målvakter hade inga större problem att hålla rent.

Andra perioden

Här var Leksand klart bäst och vann skotten med klara 16-7. Därmed också rättvist när målet väl kom. Patrik Zackrisson släppte till Emil Heineman som gick för att snärtigt avslut.

Zackrisson hade tagit en ny position och befann sig framför mål lagom till att skicka in målvaktsreturen till 1-0. Assist även till Berg.

Tredje perioden

Den sista tredjedelen fick en väldigt trevlig start. Detta när Alexander Lundqvist fick skicka in sitt andra tävlingsmål i karriären för Leksands a-lag.

Hela anfallet inför målet var verkligen imponerande där Leksand ökade tempot. Det var tydligt genom hela matchen, att när masarna tryckte i en högre växel, då hängde tjeckerna inte med.

Lundqvist fick till sist pucken vid sargkanten precis innanför blålinjen. Avancerade in centralt och skickade i väg ett tyst handledsskott, 2-0.

När Max Véronneau sedan tio minuter in på slutperioden styrde in Matt Caitos skott, ja då var den här matchen stängd. Det kom förvisso en reducering med fem minuter kvar, men det räckte inte för Trinec.

Det enda tråkiga med kassen var att den skrotade Kaskisuos nolla.

Leksands tre bästa

1️⃣ Matt Caito
Spelade mest, täckte flest skott, klev av med en assist och var åter stabil tillsammans med Calle Själin.

2️⃣ Alexander Lundqvist
Har verkligen klivit in och varit bra sedan Lian Bichsel stängdes av under hemmamötet med Bratislava förra veckan.

Kompletterar Jonas Ahnelöv på ett bra sätt. Fick kröna en fin insats med ett mål.

3️⃣ Justin Kloos
Poängbäst i den här matchen var han, Justin. Två assist klev han av med, näst mest istid (20.21) efter Caito och har börjat ta för sig mer och mer i matcherna.

Véronneaus mål

En viktig kasse för en målskytt. Syntes mer i går än vad han gjorde under mötet med Bratislava ett par dagar innan. Fick styra in ett Caito-skott och hamna i målprotokollet.

Viktigt för en spelare som är värvad för att göra poäng. Kan använda sin speed ännu mer än vad han har gjort hittills och utmana backarna.

Att peta backar

August Berg, Calle Själin, Alexander Lundqvist, Matt Caito, Lian Bichsel, Patrik Norén, Ben Thomas och Jonas Ahnelöv. Sådär ser det ut just nu i nummerordning. Två av dem ska vara utanför de tre ordinarie backparen i SHL-premiären.

Firma Själin/Caito är given och rubbas inte på. Men sedan är det inte självklart hur det ska se ut. Det känns som att Ahnelöv blir mentor till en yngre back i Bichsel eller Lundqvist i ett par.

Sedan får Berg eller Norén slåss om vem som hittar den bästa kemin tillsammans med Thomas, för det vore oerhört förvånande om inte Ben går in på sex backar, förstås.

Roséns 38 sekunder

Isak Rosén noterades för 38 sekunders istid i går innan Jesper Kandergård klev in på en ordinarie plats tidigt i matchen.

Men för BVK kommer Isak med lugnande besked.

”Allt är lugnt, det är ingen skada eller så", meddelar han.

En nöjd Björn

Lånad kommentar från DT från Hellkvist:
– Jag är jättenöjd över att vi lyckas med vårt mål om två poäng per match. Fortsätter vi så så är vi etta eller tvåa i serien. Vi jobbar jävligt hårt med det, i alla detaljer. Vi snittar också nästan fyra mål per match och visar att vi har en bra offensiv kraft i laget. Vi ska behöva styra upp lite i det defensiva men vi har kommit en bra bit på vägen där.

CHL-starten

Vi kan väl avsluta med att titta på lite trevliga siffror.

Matcher i CHL: 4
Plockade poäng: 12/12
Målskillnad: 15-8
Redan klart avancemang

Det är väl att överdriva om man säger att Leksand tagit CHL med storm. Detta då man kanske inte hamnade i den allra tuffaste gruppen.

Men imponerande är insatsen oavsett och man var först av samtliga lag att avancera till slutspelet. Mäktigt!