Leksands säsong tog slut tidigare än förväntat.
Men spelare för spelare, hur har de skött sig?
Detta är BVK:s spelarbetyg på målvakter och backar.

Vi har valt att inte räkna med insatserna i CHL.
Betyget finner ni i hörnet på varje spelarbild.

5: Högsta Europaklass
4: Mycket bra
3: Bra
2: Godkänd
1: Underkänd


MÅLVAKTER

#31 KASIMIR KASKISUO

Grundserie: 46 (23-22-0) 91% (9)
Åttondel: 3 (1-2-0) 91,10%
Hållna nollor: 2
Kommentar: Det har varit en svängig säsong för finländaren som fick ta över förstaspaden efter sin landsman, Janne Juvonen. En målvakt är sällan bättre än sitt försvar och som bäst gick det för "Kaz" under höstperioden av grundserien när försvaret var bra.

Kaskisuo har fått ta emot en del kritik och grunden till det, tänker vi är att han emellanåt släppt en del enkla puckar. Landar på siffror kring vad Juvonen hade, men som i stället hyllades. Kanske för att han sällan släppte billiga puckar förbi sig.

En bra säsong av Kaskisuo, varken mer eller mindre än så där topparna varit höga, där dalarna varit aningen för djupa. Vi tror att han kommer att växa med en större konkurrens. Mantas Armalis från DIF förväntas ansluta.

#33 AXEL BRAGE

Grundserie: 7 (1-6-0) 88.2%
Snitt insläppta, grundserie: 3.28
Hållna nollor: 1
Kommentar: Axel fick starta sin personliga säsong med att stå mellan stolparna när Leksand föll borta mot Skellefteå med 0-3. Hans riktiga topp på de sju matcher han stod, blev nollan mot Timrå på hemmais i slutet av oktober.

Men förtroendet Axel har fått har varit lågt de senaste säsongerna. Inte ens när han kom in efter en period i den sista grundseriematchen mot Brynäs och spelade fint där han höll nollan, fick han stå i nästa match (första åttondelen mot Oskarshamn).

Med siffrorna 1-6-0 i SHL kan man dessvärre inte få annat än ett underkänt betyg. Med över tre insläppta mål per match, gör det att betyg-ettan känns allt mer korrekt. Brage var fantastisk när vi Leksand gick upp senast och har varit en härlig glad snubbe att ha i laget. Men här är resan i Leksandströjan slut.


BACKAR

#3 AUGUST BERG

Grundserie: 19 (0+0) -5 (matcher, poäng, +/-)
Åttondel: 3 (0+0) -1
Kommentar: Inte så mycket att säga om Agges säsong på isen. Den stora insatsen gjorde han utanför efter att ha klivit av skadad tidigt under säsongen. Rapporterna sa att han inte skulle spela mer den här säsongen, själv ville han annat.

En imponerande resa tillbaka och i åttondelsserien mot Oskarshamn var Berg en av Leksands piggaste och hårdast jobbande spelare.

Fast det är klart, noll poäng över hela säsongens matcher är aningen överraskande med tanke på den offensiva uppsida som ändå finns hos August och att han gärna skjuter på varje halvläge som kommer till honom.

#5 CALLE SJÄLIN

Grundserie: 46 (6+16) -6
Åttondel: 3 (1+0) 1
Kommentar: Calle hade en jättefin start på säsongen och var Leksands ledande back i september-oktober. Detta gjorde att förbundskapten Johan Garpenlöv inte kunde blunda längre, utan plockade ut leksingen i landslaget.

Calle skadade sig dock under landslagssamlingen och blev sedan borta en tid från spel med Leksand. När han kom tillbaka hade han svårt att hitta tillbaka till samma storform som innan spel med blågult.

Men en bra säsong allt som allt från Calle som fortsätter att bygga kemi ihop med Matt Caito. Nära en fyra, 3,5 vore fint. Men då vi inte jobbar med halva betyg, blir det en trea för Calle denna gång.

#6 ALEXANDER LUNDQVIST

Grundserie: 49 (1+8) -7
Åttondel: 3 (0+0) +1
Kommentar: "Lunkan" är ett av Leksands största utropstecken den här säsongen. Hade sin bästa tid - precis som hela laget - innan Fredrik Hallberg försvann där han tog jobbet i egen zon på ett mycket bra och stabilt sätt.

Inget flashigt, men en pålitlig back där man vet vad man får. Spelade 49 matcher i grundserien och har ett kontrakt över 23/24. En given pusselbit i Leksands försvarsbygge även kommande år.

Försvann dock under en period på ungefär en månad efter att Hallberg försvann där han hamnade längre ner i hierarkin och fick mer sparsamt med istid.

#8 MATT CAITO

Grundserie: 49 (3+21) +7
Åttondel: 3 (0+0) -1
Kommentar: Visst kan man bli galen på Caito ibland när han sprätter puckar omkring i sig egen zon. Men han har också utvecklat sitt defensiva spel under sin tid i Leksand och än mer denna säsong.

Med sina 24 poäng kliver han nästan in på topp-tio bland backarna i SHL (12) och har ihop med Själin blivit lagets ledande backpar. När skada på skada drabbade backsidan under vintern och våren, klev Matt in och spelade över halva matcherna under en tid.

Han tog ett stort ansvar och kliver med rätta in här med ett starkt betyg. För att nå en femma är det dock en bit kvar och att hittat nätet endast tre gånger på nära 50 matcher är svagt.

#20 LIAN BICHSEL

Grundserie: 29 (1+2) -6
Åttondel: 1 (0+0) -2
Kommentar: Denna 17-åring kom in och tog de blåvit supportrarnas hjärtan med storm. En fräsch och rolig spaning av Leksand att plocka hit denna schweiziska oslipade diamant.

Bichsel - som fyller 18 om en dryg månad - förväntas gå i slutet av förstarundan av den kommande NHL-draften, alternativt i början av runda två. Säsongen i Leksand har, som det kan vara i den åldern, varit upp och ner.

Men det gick hela tiden mot det positiva hållet där många juniormisstag slipades bort och Lian kom än mer in i SHL-tempot. Loggade till slut istid i 29 SHL-matcher och fick göra sitt första mål i ligan hemma mot Frölunda i februari.

Hade en förmåga att leta upp motståndarnas bästa spelare och reta gallfeber på dem. Och hur många är det inte som sett ett galler men lite försent förstått vad de egentligen är som de har kört in i? En schweizisk betongvägg.

Har ett kontrakt över säsongen 22/23. Så länge inte NHL-klubben som lägger vantarna på hans rättigheter tänker annorlunda, blir det roligt att följa honom även kommande år i vitt och blått.

#22 TOBIAS EKBERG

Grundserie: 38 (0+12) +4
Åttondel: 3 (0+1) -1
Kommentar: Ekberg lämnade Djurgården där han hamnat i frysboxen. I Leksand skulle han komma mer till sin rätt i ett lag med en bättre struktur än hos bottenlaget. Det stämde också till en början när Leksands försvarsspel fortfarande fungerade.

Men när backskadorna kom, strukturen försvann och Ekberg var en av backarna som fick ta ett större ansvar, fungerade det inte längre. Det blev alltfler misstag och många undrade vad han gjorde här, "när han inte platsade hos DIF."

I den avgörande matchen mot Oskarshamn gick Leksand runt på fem backar och bänkade Ekberg, efter att han gjort bort sig på gästernas två första mål.

Vi tror att Ekberg kommer att lämna, trots att han har kontrakt.

#26 PATRIK NORÈN

Grundserie: 45 (5+10) +9
Åttondel: 3 (0+0) -1
Kommentar: "Norre" gör sin andra säsong i Leksand sedan han kom tillbaka från att ha varit på äventyr i Skellefteå under ett par säsonger. Det vi kan konstatera efter säsong två, är ett Patrik tagit fina kliv.

Han har utvecklats till att vara en av Leksands försvarsgeneraler och är BVK:s självklara kaptensval den dagen Zacke inte är kvar. Inget flashigt, utan ett hårt jobb över hela isen och då ändå 15 pinnar.

Hans bästa poängsäsong i SHL och dubbelt upp mot ifjol.

#55 JONAS AHNELÖV

Grundserie: 38 (1+7) -4
Åttondel: 3 (0+2) +1
Kommentar: 39, 37, 40, 38. Det är antal matcher som Ahnelöv spelat respektive säsong sedan han vände hem till Sverige från KHL. Det blev en säsong som gick upp och ner för Jonas och där det fanns inslag av skador.

Gör sin poängsvagaste säsong i karriären när det kommer till SHL och halverar från fjolåret. Gör jobbet i det stora hela i egen zon, men haft det lite kämpigare än vad han hade det ifjol trots liknande frånvaro.


Sammanfattning

Målvakter:
#31 Kaskisuo +++
#33 Brage +

Backar:
#3 Berg ++
#5 Själin +++
#6 Lundqvist +++
#8 Caito ++++
#20 Bichsel +++
#22 Ekberg +
#26 Norén ++++
#55 Ahnelöv ++

Forwardsbetyg kommer senare i veckan.