Nionde matchen mot 16 dagar.
Då stod Leksand för en imponerande seger i Småland.

Kasimir Kaskisuo var briljant i mötet med Lakers. / Foto: Bildbyrån

Här följer BVK:s reflektioner efter en stark trea i Småland.


Leksands tre bästa

🔹 Kasimir Kaskisuo
Finländaren kom upp riktigt starkt och hade en stor del i denna seger. Han räddade 40 skott i matchen och fick verkligen svettas när Lakers jagade poäng i både mitt- och tredjeperioden.

🔹 Patrik Zackrisson
Var tillbaka efter den otäcka skridskoolyckan och gick genast in i sin kedja med Camper och Véronneau. En läcker framspelning till 1-0-målet och senare målskytt fram till viktiga 3-1. Klass från kaptenen.

🔹 Carter Camper
Assistpoäng på två av tre mål och ständigt involverad i offensiven. Syns inte så mycket när han inte har pucken, men när han har den gör han ständigt bra saker med den.

Bubblare: Max Véronneau, Nils Åman, Oskar Lang.


Matchen i korthet

Leksand kom till Växjö för sin tredje raka bortamatch. Under de två tidigare hade man krigat till sig en trea i Oskarshamn och sedan förlorat rättvist i Göteborg mot Frölunda.

Detta skulle bli masarnas nionde match på 16 dagar och spolar vi direkt hela vägen fram till känslan efteråt med detta konstaterande nära till hands, var det stolthet man kände över laginsatsen.

Både tränare Sam Hallam och spelarnas i hands lag var nöjda med hur laget presterade. Ingen pratade om att man "inte var där" eller något annat som kunde ursäkta till att Leksand faktiskt vann.

Prioriterat försvar

Växjö är ett bra lag och står här för en bra insats. Men Leksand - som senaste tiden lagt om fokuset och prioriterat sitt försvar - gjorde en jättefin match där man var effektiva inledningsvis.

Max Véronneau och Nils Åman tog vara på det som skapades framåt i första perioden i två frilägen. Kliniska avslut bägge två och en grund till en bra kväll lades redan där med ställningen 2-0.

Kanske - om man ska hitta något att vara kritisk till - blev det lite väl mycket Växjö i mittperioden. Men samtidigt höll gästerna de mörkblå efter sargerna och det skapades inga jättechanser direkt.

I tredje blev det logiskt ett tryck mot Kaskisuo. Mikael Ruohomaa styrde in en puck från Oskar Lang men det dömdes bort för en - vad det såg ut som - tveksam hög klubba.

Då kunde i stället lagkapten Zackrisson i sin comeback trycka in 3-1 från nära håll och fastställa slutresultatet. En mycket imponerande trepoängare mot ett bra motstånd i Växjö. Och inte minst blytung i den tajta kampen om att hamna bland de sex bästa i tabellen.


Matchfakta

Växjö - Leksand 1-3 (0-2, 1-0, 0-1)
Skott: 41-18 (15-6, 14-7, 12-5)
Utv-min: 2-4 (0-0, 2-4, 0-0)
Publik: 5052 (Vida Arena)

0-1 (11.53) Véronneau (30) (Zackrisson, Camper)
0-2 (13.22) Åman (6) (utan assist)

1-2 (27.54) Lycksell (Rosén, Persson) PP1

1-3 (48.52) Zackrisson (9) (Véronneau, Camper)