Leksand blev överkörda i omstarten.
De röda och hårda paketen i form av puckar ven kring Axel Brage. 

Siffrorna landade på 1-5 efter säsongens hittills svagaste insats.

Ashton och Leksand deppar efter torsken. / Foto: Bildbyrån

Det snackades i C Mores studio efter matchen om att Leksand var bra de första fem minuterna och att de kunde byggt vidare på något där.

Det är också sant.

Men det är inte den vinkeln som Leksand ska ha på den här matchen efteråt för att på något sätt lyckas sminka över en insats som var ordentligt svag.

Rentav den sämsta av masarna den här säsongen.

Kladdigt passningsspel, ett powerplay som inte fungerar alls. Ett försvarsspel som gjorde att man hoppades att Leksands skulle slänga in sin juniormålvakt Razmus Stenström. Detta för att ge försvararna åtminstone en motiverande anledning till att sköta sin defensiv.

Raset kom i andra

Timrå kontrade sönder Leksand men hade bara en ledning på ett mål efter den första perioden. Det var under mittakten som allting föll. På en minut i början av perioden utökade hemmalaget till 3-0 där man kliniskt och effektivt spelade bort gästerna.

Total blåvit ridå.

Leksands reducering kom från Linus Andersson som fick bli målskytt i sin första match för masarna. Detta efter att han trejdats till klubben från Djurgården mot Fredrik Forsberg som gick åt andra hållet. I stort det enda positiva som Leksand kan ta med sig härifrån.

Matchstraff?

I den tredje perioden fick Leksand ett par tidiga chanser i numerärt överläge men utan att göra mål. Faktiskt utan att skapa en målchans. I stället kladdade man till det och Timrå kunde sätta 5-1 – i boxplay.

När Jesper Kandergård senare åkte på matchstraff efter att han tacklat Sebastian Hartmann som stod och glodde ner i isen som puckförare, var matchen helt över för Leksands del.

Vi kan konstatera att diskussionen kring att lägga ett ansvar på den som ska ta emot en tackling som puckförare, inte har gjort sitt ännu. För vi är onekligen inte framme och det är något som föreningarna borde lära sina spelare.

Hoppas Hartmann är okej, men sådär kan man inte agera med pucken. / Foto: C More

På tisdag är det Rögle.
På torsdag är det Luleå.

Det kan vara svårt att ta sig ut negativa och djupa hjulspår, när man väl har kört ner sig där och fastnat ordentligt.