Leksands säsong tog slut tidigare än förväntat.
Men spelare för spelare, hur har de skött sig?
Detta är BVK:s spelarbetyg på samtliga forwards.

BILD

Vi har valt att inte räkna med insatserna i CHL.
Betyget finner ni i hörnet på varje spelarbild.5: Högsta Europaklass
4: Mycket bra
3: Bra
2: Godkänd
1: Underkänd 


#9 PATRICK ZACKRISSON

Grundserie: 42 (11+25) +21 (matcher, poäng, +/-)
Åttondel: 2 (0+0) -2
Kommentar: Detta var "Zackes" andra säsong med ett C på bröstet i Leksandtröjan och den nu 35-åriga forwarden har axlat ansvaret på ett utomordentligt sätt.

Han är det självklara loket i det här laget som nyligen förlängde med ytterligare två år - på det kontrakt som redan sträckte sig över 22/23. Har stadigt ökat i poäng över de tre säsonger han gjort i klubben, dessutom.

#11 MARTIN KARLSSON

Grundserie: 52 (8+6) -11
Åttondel: 3 (0+0) -1
Kommentar: Hur mycket en säsong än svajar, kan man lita på att fjärdekedjan finns där som en stabil grundpelare för resterande delen av laget att luta sig emot. Det sprutar inte in poäng från #MK11, men det är heller inte den rollen hans kedja har.

Han håller sig hel, vilket inte är att underskatta och 'checkar in' ett hårt arbete kväll efter kväll. En ledare ihop med Zackrisson. En bra säsong av Martin som säkert tänker att han kunnat producera ännu några poäng ytterligare för att växa från fjolåret.

#13 JON KNUTS

Grundserie: 40 (2+8) -1
Åttondel: 3 (1+1) -1
Kommentar: Det blir ett historiskt betyg på Jon som öppnar upp för att vi framöver kommer att kunna arbeta med halva betyg. Han hade från början en trea, men efter en klar förlust i poängmatchen mot Martin, blir han av med 0,5 i totalen.

En över godkänd säsong av Jon, men lite för lite produktion över 40 matcher där han landar under tvåsiffrigt. Det har han inte gjort i SHL eller HA sedan Leksand var upp och vände säsongen 14/15.

#14 OSKAR LANG

Grundserie: 50 (9+5) -15
Åttondel: 3 (1+1) +1
Kommentar: Det blev inte den säsong som många leksingar hade hoppats på för Langen. Visst växlade han upp mot slutet och under sista månaden av säsongen var han en av lagets bättre spelare.

Men över en hel grundserie är 14 poäng för lite från en spelare som ändå fått ett ganska stort förtroende. Poängen matchas av Martin Karlsson vi alla vet krigar i fjärdekedjan.

Säsongen slutade som sagt bra för Oskar och så sent som för bara några dagar sedan fick han representera Tre Kronor i två tränings-landskamper mot Norge.

Men allt som allt blir det godkänt och inte mer.

#15 MAX VÈRONNEAU

Grundserie: 51 (34+26) +18
Åttondel: -
Kommentar: Det är svårt att komma på någonting nytt att säga om denna fantastiska hockeyspelare som inte redan är sagt. Den enda femman vi delar ut från årets säsong och det är sannerligen inte ett betyg vi strösslat med genom åren.

Max vinner skytteligan i SHL överlägset och blir endast slagen av Ryan Lasch i den totala poängligan. Hade en smått unik skicklighet att hitta nätet och får nu efter detta en ny chans i NHL.

Dessvärre gick han sönder i den sista grundseriematchen mot Brynäs och var därmed ett tungt avbräck för Leksand i åttondelen.

BVK hoppas att denna säsong inte blev den enda som vi fick se Max i Leksandströjan, utan hoppas att han kan återvända någon gång i framtiden för att se honom lira hos oss, vår något alldeles extra.

#17 LINUS ANDERSSON

Grundserie: 25 (4+2) -2
Åttondel: 3 (1+1) +1
Kommentar: När Fredrik Forsberg byttes bort mot Linus Andersson kändes det som ett byte som Leksand vann på förhand. När "Limpan" sedan gick in och gjorde mål i sin debut, var det en känsla som bara förstärktes.

Och visst, bytesmatchen mot Forsberg vinner han vid avslutade säsong. Men att Linus skulle göra färre poäng på lika många matcher (25) i Leksand (6) än vad han gjorde i DIF (7) under grundserien, var kanske ett svagare resultat än vi räknat med.

Med det handledsskottet som Linus besitter, borde det kunnat bli än fler mål. Nu sitter Linus på ett utgående kontrakt och vi har väldigt svårt att se att det blir en fortsättning för honom i Leksandströjan.

#23 MIKAEL RUOHOMAA

Grundserie: 48 (12+28) -15
Åttondel: 3 (1+1) -2
Kommentar: Det går att förälska sig i finländarens offensiva kvalitéer. Men man kan också bli oerhört frustrerad över hans ibland utåt sätt loja kroppsspråk och brist på arbetsstyrka i hemjobbet.

Ruohomaa hade en rejäl dipp i samband med att Hrivik kom in. Folk började spekulera i om det tog hårt på honom att inte längre vara den uttalade förstacentern.

Men det blev bättre när han sedan fick spela ihop med Hrivík och under åttondelen som avslutade säsongen var Ruohomaa en av Leksands mer drivande spelare. Åtminstone i offensiv riktning.

Hans 40 poäng är bra, hans -15 är mindre bra och de siffrorna summerar nånstans finländarens inledande säsong i Leksand.

#24 ISAK ROSÈN

Grundserie: 28 (2+2) +2
Kommentar: Det blev en händelserik säsong för Isak som inledde i Leksand men där vi och Isak själv fick se att SHL-kostymen ännu är lite för stor för att ha på sig kontinuerligt. Den i mars 19 fyllda talangen hade svårt att ta en plats i ett konkurrenskraftigt Leksand, men var ändå med under 28 matcher innan han lånades ut.

Då blev det spel med Mora i hockeyallsvenskan i tre matcher. På dessa hann Isak göra ett gott intryck och stå för 1+1 innan han dessvärre skadade sig i match tre och säsongen var över.

En turbulent säsong innehöll också JVM-spel med Sverige. Ett mästerskap som hann bli två matcher långt för svensk del innan alltsammans blåstes av på grund av coronasmitta i trupperna.

Vi kräver inte av Isak att gå in och vara ordinarie vid 19 års ålder. Därmed är det inte konstigt att det blev en utlåning och att det var svårt att ta en tröja i Leksand under 21/22. Han är inte underkänd, men samtidigt hade säsongen kunnat utveckla sig bättre också.

Vi tror på Isak och han ska bli väldigt intressant att följa under upptakten av 22/23 efter en sommar med bra träning och förberedelser.

#25 CARTER CAMPER

Grundserie: 50 (11+37) +7
Åttondel: 3 (0+1) -2
Kommentar: Det pratades inte lika mycket om Carter den här säsongen. Detta kan upplevas märkligt, eftersom att stjärnan är nära att snitta en poäng per match även denna säsong.

Den 33-årige amerikanen har på 96 grundseriematcher i SHL gjort 94 poäng. Detta var ytterligare en fin säsong från Camper som landar ett fint betyg. Han är en självklar och viktig pusselbit i laget över 22/23 och kanske får han åter bilda kedja ihop med två slovaker som han gjorde succé tillsammans med 20/21.

#27 MAREK HRIVÍK

Grundserie: 11 (3+3) -5
Åttondel: 3 (1+1) -1
Kommentar: En trevlig förstärkning för Leksand innan fönstret stängde var att Marek Hrivík blev klar för en återkomst. Han kom in och lyfte genast kvalitén i laget. Med sitt hårda jobb över hela isen sätter han inte bara krav på sig själv utan även på sina lagkamrater vilket syns.

Han kom dock till ett tröttkört Leksand som inte orkade längre än att åka ur i en åttondel. Sex poäng på elva matcher under en lång säsong för Marek är godkänt och nu väntar vi bara på att hans kontrakt officiellt ska förlängas över några kommande säsonger.

#28 JUSTIN KLOOS

Grundserie: 45 (9+13) -7
Åttondel: 3 (1+1) 0
Kommentar: Han värvades till Leksand efter en säsong i KHL med Torpedo och gick då motsatt håll på Hrivík. Det har precis som för hela laget gått upp och ner för Justin som landar in på 22 poäng på 45 matcher, vilket är lite lågt för att ha en roll som ledande spelare.

Har ett skott och har fått ett förtroende periodvis i powerplay men utan att få någon större utdelning där. Gjorde sina bästa matcher när övriga laget också var bra. Inget lok, utan mer en passagerare.

Har en energisk spelstil som är lätt att tycka om. Addera fler poäng till det fortsatta hårda jobbet nästa säsong och betyget stiger.

#29 EMIL HEINEMAN

Grundserie: 38 (11+5) -8
Åttondel: -
Kommentar: Det här var en positiv säsong för Heino som varit given i Leksands lag när han varit tillgänglig. Framför allt Emils fysik har saknats när han inte varit med, kombinerat med hans transatlantiska spelstil som hela tiden är ett hot offensivt.

Har dock haft lite svårt att hitta en självklar formation att spela i och har fått testa alltifrån toppkedja med Marek Hrivík mot slutet men också spel i fjärdekedjan i perioder med Knuts och Karlsson.

Heineman har nu åkt över till AHL och Laval Rockets efter att ha skrivit på ett rookiekontrakt med Montreal Canadiens. Om han blir kvar där eller kommer tillbaka återstår att se. Men visst vore det riktigt fint att se Emil åtminstone en säsong till i SHL.

#32 JESPER KANDERGÅRD

Grundserie: 23 (0+1) -7
Tingsryd: 12 (1+0) -2
Kommentar: Precis som med Rosén så är "Kandy" på tillväxt. Han är 21 år och har mestadels fått spela i en hopplockad tredjekedja eller i fjärde med 'bröderna brothers'. Han föll till sist utanför på konkurrensen och en assist på sina 23 matcher är för lite.

Kom aldrig riktigt in i det under sin utlåning till Tingsryd. Ett TAIF som förvisso var ett av hockeyallsvenskans svagaste lag redan när Jesper kom in för att hjälpa dem under säsongsavslutningen.

Men vi är glad att Jesper skrev ett kontrakt över en säsong till. Skulle kunna bli den perfekta länken i fjärde om Ashton ska uppåt i banan igen kommande säsong.

#44 CARTER ASHTON

Grundserie:

#66 NILS ÅMAN

Grundserie: