Leksand hade en tung kväll i Tegera Arena.
Rögle gjorde fyra mål i den andra perioden.

– Det är en jävla pissperiod, sa Jon Knuts till C More.

Fredrik Forsberg och Leksand deppar mot Rögle. / Foto: Daniel Eriksson, Bildbyrån.

Anton Bengtsson var fri för Rögle redan efter tiotalet sekunder. Redan där hade en tung kväll kunnat inledas för Leksands del.

Efter det var det en spelmässigt jämn förstaperiod när Leksand jagade revansch på ett skånelag efter förlusten mot Malmö i premiären.

Det var mållöst efter 20 minuter.

Men i den andra perioden var det svårt att förstå vad som hände. Rögle var fullkomligt dominanta samtidigt som Leksand bjöd på ett försvarsspel man inte känner igen under Björn Hellkvists tid i klubben.

”En jävla pissperiod”

Efter halva perioden hade Rögle gått upp till 3-0 vid en skottledning med 7-1. Masarna såg fullständigt paralyserade ut och inte blev det bättre när Robert Lantosi senare utökade till hela 4-0 för gästerna.

Det är ställningen efter 40 spelade minuter i Tegera Arena.

– Det är en jävla pissperiod. Vi är som småungar där ute och jag är så jävla besviken. Vi får inte stopp i spelet inledningsvis och vi får långa anfall emot oss där vi blir väldigt långa och väldigt passiva. Då ser det ut så här, sa en besviken Jon Knuts till C More efter andra perioden.

Lang rånad

I den tredje perioden kom Leksand ut bättre, men det var samtidigt mot ett motståndarlag som var rätt nöjda med den fyramålsledning.

Oskar Lang trodde nog att han skulle reducera till 1-4 bara några minuter in på den sista tredjedelen, men Kristoffer Rifalk i RBK-målet sträckt ut sin breda klubba och rånade Lang på ett givet mål.

Extra tung var den räddningen med tanke på att Rögle kort senare i samma spelsekvens utökade siffrorna till 0-5.

Thomas målskytt

Leksand gjorde ett mål i perioden och det kom från Ben Thomas. Den nya Leksandsbacken väggade sig snyggt fram tillsammans med Mikael Ruohomaa och satte sin första strut i den blåvita tröjan.

Men roligare än så blev det inte för Leksand.

– Första perioden är okej och den andra perioden är hemsk. Våra bästa spelare måste vara bättre än deras sämsta och det är de ju inte i dag, sa Hellkvist till C More efter matchen.

Jonas Ahnelöv, status på honom?
– En smäll på ena benet bara, mer vet jag inte, sa Hellkvist.

Siffrorna skrevs till 1-5 och efter två omgångar – med endast matcher på hemmais – står masarna på noll poäng och nu väntar dubbla matcher på bortais. Skellefteå på lördag. Och Frölunda därefter.


Matchfakta

Leksand - Rögle 1-5 (0-0, 0-4, 1-1)
Skott: 31-22 (7-7, 8-10, 16-5)
Utv-min: 6-4 (4-2, 2-0, 0-2)
Publik: 1835

Inga mål i den första perioden

0-1 (24.07) Kasper (Stål-Lyrenäs)
0-2 (24.47) Ferguson (Bengtsson, McKiernan)
0-3 (28.13) McKiernan (Sjögren, Lesund)
0-4 (33.32) Lantosi (Ferguson, Johannesson)

0-5 (44.52) Kelleher (Johannesson, Bristedt)
1-5 (46.30) Thomas (Ruohomaa)