Mikael Ruohomaa skulle vara frånvarande med skada 4-6 veckor.

Men en ny undersökning visade att det inte vara så illa med den finländska stjärnan och han ansluter nu till laget i Ängelholm där han är uttagningsbar. Detsamma gäller Oskar Lang som också ansluter.

Lang och Ruohomaa med mot Rögle. / Foto: Bildbyrån

Det var under fredagens 12.30-sändning som Leksands IF meddelade att det kommer välkommen forwardsförstärkning till laget som åkt från Linköping till Ängelholm.

– Oskar Lang kommer att ansluta till laget och fick uttagningsbar, sa Richard Brasar i sändningen.

”Inte riktigt så illa”

Men mer anmärkningsvärt var nästa besked. Att även Mikael Ruohomaa – som skulle vara borta ytterligare några veckor efter den första undersökningen – ansluter till laget och kan vara med på isen.

– Mikael Ruohomaa är också tillbaka i spel. Planerat var att han skulle vara borta några veckor ytterligare. Vid den första undersökningen hemma i Finland, trodde man någonstans mellan 4-6 veckor, sa Brasar i sändningen och fortsatte:

– Han gjorde sedan ett återbesök på finsk mark och då såg det betydligt bättre ut och visade sig inte riktigt vara så illa som man först trodde. Han har sedan undersökts även av vårt medicinska team där man gjort samma bedömning.

– Ruohomaa har provat på is här hemma i Leksand och kommer att ansluta till laget i Ängelholm inför matchen mot Rögle i morgon.

Väldigt trevliga besked för Leksands del som får skön förstärkning till forwardssidan mot Rögle. Ruohomaa har saknats som en viktig pusselbit i lagets numerära överlägen.

Förslag på kedjor mot Rögle:
Véronneau - Zacke - Camper
Heino - Ruohomaa - Kloos
Karlsson - Rosén - Ashton
Lang - Åman - Bärehag
Kandergård, Forsberg