Leksand meddelar att både Mikael Ruohomaa och Calle Själin har ådragit sig skador under sina landslagsuppdrag i Karjala Tournament.

Ett mardrömsbesked kring den finländska stjärnan som kan bli borta upp till sex veckor.

Mikael Ruohomaa och Calle Själin. / Foto: Bildbyrån

Perkele.

Ett redan innan novemberuppehållet skadeskjutet Leksand meddelar under söndagen att man åkt på ett par nya smällar. Jesper Kandergård, Lian Bichsel och Patrik Zackrisson är förvisso tillbaka, men två tyngre namn ser ut att bli frånvarande.

Det handlar om Mikael Ruohomaa och Calle Själin som under veckan som gick var i väg på landslagsuppdrag i Karjala Tournament. I en skaderapport på klubbens hemsida berättar fysioterapeut Per-Ivar Andersson som statusen.

Mikael Ruohomaa:

– Mikael skadade sig i samband med landslagssamlingen, och kan kommer att vara borta från matchspel med oss de kommande 4-6 veckorna. Mikael kommer att stanna i Finland den närmsta veckan för att sedan ansluta till oss och bedriva den träningen han kan utifrån sin skada under rehabtiden.

Calle Själin:

– Calle fick en smäll under Tre Kronors landskamp mot Ryssland och spelar därför inte eftermiddagens match mot Finland. Calle återkommer till Leksand imorgon måndag och kommer då att undersökas närmare av vårt medicinska team, och utifrån svaren vid den undersökningen tar vi beslut om hans matchspel under den kommande veckan.

Andersson meddelar också att rehabiliteringen går bra för August Berg, att Justin Kloos ska undersökas ytterligare i början av den här veckan och att Mattias Ritola fortsatt är månader borta från spel.