En seger vars slutresultat borde varit större.
Men tre poäng är tre poäng och det plockades här.
BVK samlar här sina tankar efter uddamålsviktorian.

Leksand vann – inför över 6000 supportrar. / Foto: Daniel Eriksson, Bildbyrån

Leksand vann med uddamålet mot IKO. Här följer BVK:s tankar.


Klart bäst

Max Véronneau gjorde lite vad han ville vissa byten. Som när han lekte med Lukas Pilö, eller satte 2-0 i numerärt underläge.

Poäng i fem raka matcher för forwarden som går från klarhet till klarhet. Förläng kontraktet med honom så fort det går (ja, trots att han har kontrakt över nästa säsong).

Véronneau sätter 2-0 i boxplay helt på egen hand. / Foto: C More

• Bäst var också de dryga 6000 leksingarna som var på plats. Fantastiskt att höra dem. Magiskt att se dem. Hoppas att det är så här det kan komma att se ut framöver.


Också högt betyg

• Återigen en ganska svår match för Kasimir Kaskisuo i målet. Trycket från Oskarshamn kom i perioder och det han behövde ingripa med var emellanåt högklassigt. Ett par frilägen räddades, bland annat.

Målen som släpps in är svåra. Bägge i boxplay där hela hans box glor på pucken vid IKO:s andra mål och lämnar Patrik Karlkvist helt ensam.

Kaskisuo firar tre poäng vid slutsignalen. / Foto: C More


Som vanligt bra

• Calle Själin, Jonas Ahnelöv, Alexander Lundqvist, Mikael Ruohomaa, med flera. Det finns en stomme av spelare som brukar vara bra och som var det igen.

• Presentationsvideon som Leksand bjöd på när man berättade att Matt Caito förlängt sitt kontrakt med ytterligare två säsonger. Videon i sig håller lika hög klass som Thomas Johanssons GM-arbete.


Måste bli bättre

• Leksands boxplay måste steppa upp.

I statistiken var Leksand näst sämst i SHL (efter IKO) inför kvällens möte. Efteråt har Oskarshamn gått om. Dalalagets BP-procent är nu nere på osmickrande 55.57%.

En siffra man förstår sig på när man kollar på bilden nedan.

Så här ensam kan man inte lämna en skytt i boxplay. / Foto: C More

• Det är stora delar av spelet ishockey som lyfts fram här. Men utöver boxplay-spelet, är det ineffektiviteten man kan ha åsikter kring.

Det här blev en match som levde hela vägen in på slutvisslan och sett till vad Leksand skapade, borde den varit avgjord tidigare.


Spelare på vift?

• Han sliter, vrider och vänder. Han tillför snabbhet och kan riva upp sår i motståndarlagen. Men räcker det för att Oskar Lang ska spela vidare i förstakedjan?

Och samtidigt som Nils Åman och Isak Rosén är sevärda och är stora talanger, känns de inte som det perfekta sällskapet för Carter Ashton.

Det går fortsatt att göra om i kedjorna för att få dem optimala. Inte heller Ashton stod för någon vidare bra match i dag. Rätt osynlig.


Matchfakta

Leksand - Oskarshamn 3-2 (1-0, 2-2, 0-0)
Skott: 32-30 (13-6, 12-11, 7-13)
Utv-min: 8-6 (0-2, 4-4, 4-0)

1-0 (02.14) Emil Heineman (utan assist)

2-0 (26.22) Max Véronneau (utan assist)
2-1 (27.58) Hynek Zohorna (Karlkvist, Quenneville) PP1
3-1 (30.38) Justin Kloos (Ruohomaa, Caito)
3-2 (37.46) Patrik Karlkvist (Olofsson, Zohorna) PP1

Inga mål i den tredje perioden