Max Véronneau kom inte med i Kanadas ordinarie OS-trupp och Leksand såg därmed inte ut att behöva släppa sin stjärna under dessa Olympiska spel i Peking. Men nu kommer andra besked från lönnlöven.

Max Véronneau har sprutat in mål i SHL den här säsongen. Totalt har det blivit 21 mål på 32 matcher och totalt 39 poäng. Men det var länge inte siffror som räckte för att komma med i Kanadas OS-trupp.

Tills nu.

Det blev häromdagen klart att ishockeylagen för OS-turneringen får ta med sig en reservtrupp, en ”taxi squad” bestående av en målvakt, två backar och tre forwards.

En trupp som ska befinna sig i karantän i Peking, men som inte är säkra på att få spela några matcher. I den reservtrupp som Kanada presenterat ingår Leksands succéforward, Max Véronneau.

Kanske även Ruohomaa

På grund av världsläget med pågående pandemi blir det karantän för Véronneau. Leksand får klara sig utan en av sina största stjärnor – och det kanske utan att han spelar ett enda byte under OS-turneringen.

En annan spelare som kan gå samma öde till mötes, är Leksands finländska stjärna Mikael Ruohomaa som inte blev uttagen i den ordinarie truppen, men som mycket väl kan bli uttagen till den finska ”reservtruppen”.

Finland har ännu inte presenterat sina reserver.

”Ingen info”

Peking-OS pågår mellan 4-20 februari, men spelare som blir uttagna kommer att bli borta från sina klubblag betydligt längre än så.

Exakt när Véronneau lämnar Leksand för OS-äventyret är i skrivandets stund oklart. ”Jag har ingen info om hur de ska göra. Team Canada kör sitt egna race”, meddelar Leksands GM Thomas Johansson till BVK.


FAKTA: Leksands matcher i februari (just nu)

05/02: Linköping (H)
10/02: Örebro (H)
12/02: Örebro (B)
17/02: Timrå (H)
19/02: Malmö (H)
22/02: Frölunda (H)
24/02: Rögle (B)
26/02: Luleå (H)
27/02: Brynäs (H)