Leksand värvar in 28-åriga Kalle Östman.
Falusonen kommer senast från spel med Malmö och Djurgården.
– Man har ju suttit på läktaren sedan man var liten och kollat på Leksand och drömt om att någon gång få spela här, säger han.

Kalle Östman. I vinter i den vitblåa tröjan. /Foto: Bildbyrån

Det har varit många spelare ut och till NHL-föreningar för Leksand den senaste tiden. Men nu har klubben säkrat upp en spelare som BVK väljer att se som en ersättare till Nils Åman.

En center som är född i Falun och som dessutom bär på ett stort hjärta till föreningen.

– Det känns kanon att komma tillbaka efter ganska många år på andra ställen. Man har ju suttit på läktaren sedan man var liten och kollat på Leksand och drömt om att någon gång få spela här, säger Östman till Leksands hemsida.

"Vasst spelsinne"

Kalle Östman spelade J20-hockey i Leksand, innan han lämnade länet och sedan dess spelat i andra svenska städer, stora som små. De senaste åren har det blivit SHL-hockey med Djurgården och Malmö.

– Han besitter ett vasst spelsinne, han är en bra skridskoåkare och en skicklig passningsspelare. Kalle har dessutom en arbetsmoral och tävlingsinstinkt som verkligen sticker ut, säger Thomas Johansson om sitt senaste tillskott.

Leksand värvade också hem 22-åriga Marcus Karlberg från Borlänge. En forward som Johansson beskrivit som en kille med hjärta och som antagit utmaningen att komma hem och slåss om en plats.

– Vi har tappat lite hjärta i klubben och i Kalle får vi en som brinner enormt mycket för Leksands IF, säger Johansson om Östman, som går i samma spår som Karlberg när det kommer till klubbhjärta.

Var klar för Västerås

Det aningen kontroversiella i värvningen, är att Kalle Östman för bara elva dagar sedan skrev på ett treårskontrakt med Västerås. Men som reglerna säger får SHL-klubbarna plocka spelare från hockeyallsvenskan vid den här tiden på året, trots skrivna kontrakt.

– Det är så hockeyvärlden är uppbyggd och här vi är i hierarkin. Det här tydliggör än en gång varför vi har vår treårsplan Gulsvart2024. Vi behöver avancera i seriesystemet så att vi inte hamnar i den här positionen gång efter gång, säger Västerås sportchef, Patrik Zetterberg till Expressen.

Östmans kontrakt med Leksand gäller över tre säsonger.