Han spelar just nu VM med Tre Kronor i Finland.
Men när det blir klubblagsspel till hösten, gör han det i Dalarna.
Anton Lindholm har skrivit på ett tvåårskontrakt med Leksand.

Lindholm här i gult och blått, snart i vitt och blått. / Foto: Bildbyrån

Det har ryktats om det ett tag, att Anton Lindholm skulle vara på väg till Leksand och även att det skulle vara klart. GM Thomas Johansson har dessutom varit ute på LIF On Tour och sagt att han hoppas presentera två toppbackar inom kort.

Tidigare blev Olle Alsing klar för klubben och under onsdagen vid lunchtid kom också den bekräftade nyheten att Anton Lindholm har skrivit på för klubben - ett kontrakt över två säsonger.

- Jag är väldigt taggad på att komma igång i Leksand. Det finns en grymt bra supporterkultur i Leksand och det ska bli väldigt roligt att spela i den atmosfären. Jag har varit utomlands i några år nu och är nyfiken på hur ligan har förändrats. Det är helt klart en tight liga så det är verkligen viktigt att komma till jobbet varje kväll, säger Lindholm till »Leksands hemsida«.

Thomas Johansson om sitt senaste nyförvärv:

- I Anton så får vi en oöm, fysisk, rörlig och uppoffrande spelare. Hans stora styrkor ligger i spelet utan puck, men Anton har även kvalitéer i spelet med puck.

Anton Lindholm blir Leksands fjärde nyförvärv inför den kommande säsongen. Sedan tidigare är målvakten Mantas Armalis, forwarden Filip Cederqvist och backen Olle Alsing klara för klubben.

Lindholm har sedan han senast spelade i SHL med Skellefteå 2015/16, provat på NHL-spel med Colorado (66 matcher) och kommer senaste säsongen från spel med Dinamo Minsk i KHL.

Publicerad: 18/5, kl 13.10.